Рецепт Домашній квас для окрошки фото

Домашній квас для окрошки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Сухарики
ПП рецепти
На обід
Напої, Квас

Домашній квас відрізняється від магазинного більш насиченим смаком. Його можна не тільки пити, спробуйте, як приготувати домашній квас для окрошки. Найприємніше, що в ньому немає ніяких барвників.

Такий квас можна приготувати про запас і поставити в холодильник. Він відмінно освіжить в жаркий день, а також стане відмінною основою для приготування окрошки, яку багато хто любить. У кожної господині знайдеться свій рецепт цієї страви. Хтось любить овочеву окрошку, а хтось - з додаванням м'ясних виробів. Квас робиться дуже просто, але на його приготування знадобиться час, тому радимо набратися терпіння.

  • Житній хліб - 1 штука (буханка)
  • Цукор - 24 Ст. Ложок(2 столові ложки для закваски, 8 столових ложок для бродіння, 14 столових ложок для квасу)
  • Сухі дріжджі - 0, 5 чайних ложки (з гіркою)
  • Вода - За смаком
домашній квас для окрошки - фото крок 1
1. Нарізаємо житній хліб невеликими шматочками і відправляємо їх в розігрітий до 180 градусів духовку до повного приготування. В першу чергу робимо закваску: в літрову банку кладемо сухариків до половини, заливаємо їх половиною літра окропу, додаємо цукор і охолоджуємо до кімнатної температури, після чого додаємо дріжджі. Ми залишаємо на 3 дня. Решта сухарики залишаємо для квасу.
домашній квас для окрошки - фото крок 2
2. Беремо дві трилітрові банки, поділяємо порівну залишилися сухарі, додаємо по 4 столові ложки цукру і заливаємо окропом до половини.
домашній квас для окрошки - фото крок 3
3. У остигнула до кімнатної температури суміш додаємо порівну закваску і накриваємо кришками, залишаємо для бродіння на два дні.
домашній квас для окрошки - фото крок 4
4. Через два дні проціджуємо квас через марлю, хлібну масу відкидаємо, а рідина назад переливаємо в банки. У дві склянки наливаємо теплу кип'ячену воду, додаємо в кожен 7 столових ложок цукру і перемішуємо. Доливаємо по склянці на кожну банку і залишаємо ще на день при кімнатній температурі, після чого переставляємо в холодильник ще на 24 годину. Квас готовий!

Схожі рецепти