Квас для окрошки
(покроковий рецепт з фото)
На мій погляд, для окрошки потрібно готувати квас тільки з чорного хліба. Він виходить насиченим, ароматним і в міру газованим. Сподіваюся, чого вам, так само, як і мені, сподобається такий варіант!
Готується такий квас дуже легко. Якщо будете додавати родзинки, Не мийте його. На домашньому квасі окрошка завжди смачніше, тому хоча б разок, але спробуйте приготувати його за моїм рецептом. А я поки розповім, як приготувати квас для окрошки. Хай щастить!
- Вода - 2 L
- Бородинський хліб - 0, 5 кілограма
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Ізюм - За смаком (по бажанню)
Підготуйте продукти для квасу. Воду бажано брати кип'ячену, кімнатної температури, але можна використовувати і сиру фільтровану.
Хліб поріжте не великими кубиками. Підсушіть трохи в духовці, але можна обійтися і без цього, просто квас буде трохи світліше за кольором.
Візьміть чистий великий бутель. Складіть в нього хліб і цукор, можна додати трохи родзинок.
Влийте теплу воду, зав'яжіть марлею шийку, і залиште в теплі квас бродити. Через 4-5 днів він буде готовий. Відцідіть і перелийте в пляшки квас, щільно закупорьте.