Рецепт Відкритий вівсяний пиріг з яблуками фото

Відкритий вівсяний пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Вагітним і годуючим
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 50 хв.

Осінь радує достатком смачних фруктів. Так і хочеться приготувати ароматний пиріг з солодкою і соковитою яблучною начинкою. Пропоную рецепт вівсяного пирога, а яблука з корицею йдуть в якості начинки.

Опис приготування:

Вівсяне тісто виходить щільним. Але, враховуючи, що шар тіста тоненький, виходить смачна і, досить, тендітна вівсяна основа. Шар начинки великий. Печені яблука з корицею і цукром будуть чудовою начинкою. Пиріг виймаємо з форми, коли він трохи охолоне, так як дно пирога тонке, краще використовувати спеціальну лопатку.

  • Борошно вівсяне - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Яблука - 5-7 штук
  • Кориця мелена - 1 Чайна ложка
  • Сода гашене - 1 щіпка
відкритий вівсяний пиріг з яблуками - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
відкритий вівсяний пиріг з яблуками - фото крок 2
У мисці збийте яйце з 3 ст. Ложками цукру.
відкритий вівсяний пиріг з яблуками - фото крок 3
Кладемо м'яке масло і продовжуємо збивати.
відкритий вівсяний пиріг з яблуками - фото крок 4
Вводимо вівсяну муку і гашене соду. Замішуємо тісто.
відкритий вівсяний пиріг з яблуками - фото крок 5
Тісто розгортаємо і викладаємо у форму, по краях залишаємо бортик.
відкритий вівсяний пиріг з яблуками - фото крок 6
Яблука чистим, ріжемо кубиками і викладаємо на тісто.
відкритий вівсяний пиріг з яблуками - фото крок 7
Вирівнюємо шар яблук, посипаємо корицею і цукром. Цукора, приблизно, 2 ст. Ложки.
Запікаємо при температурі 180-190 градусів, протягом 25 хвилин.
відкритий вівсяний пиріг з яблуками - фото крок 8
Відкритий вівсяний пиріг з яблуками і корицею готовий, угощайтесь!

Схожі рецепти