Пиріг з яблуками (відкритий)
(покроковий рецепт з фото)
Привіт всім любителям солодких пирогів! Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати смачний відкритий пиріг з яблуками. Повірте, смачніше ви ще не пробували. Приступаємо до приготування!
Такий пиріг відмінно підійде до чаю, кава, а також стане прекрасним початком дня. Солодкість помірна, аромат неперевершений. Як вид, готується він дуже просто, однак результат може приємно вразити. Рекомендую випробувати рецепт будинку
- Борошно пшеничне - 2 склянки (для тіста )
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 90 грам
- Холодна вода - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Цукор (білий і коричневий) - по 80 Грам (начинка)
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Яблука - 6-8 штук
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Для початку розігріємо духовку до 200 градусів.
Просіваємо борошно, змішуємо з сіллю. Розм'якшене вершкове масло ріжемо кубиком, додаємо до борошна і гарненько перетираємо все в кроошку. Поступово додаємо холодну воду і замішуємо тісто.
Тісто скочується в кулю, Я поділяю на дві частини. Одну загортаємо в плівку і відправляємо на 30 хвилин в холодильник, а другу розгортаємо в тонкий пласт на поверхні, присипаної борошном.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, розкатаний пласт укладаємо в форму, формуючи борти. Відправляємо тісто в холодильник.
Другу частину тіста розкочуємо в пласт і нарізаємо на смужки.
Приготовим начинку. Яблука промиваємо, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками, змішуємо з коричневим і білим цукром, лимонним соком, корицею і мускатним горіхом. Гарненько все перемішуємо, щоб прянощі і цукор рівномірно розподілилися по всій поверхні.
Дістаємо форму з тестом з холодильника, рівномірно розподіляємо начинку з яблук, за допомогою смужок тесту формуємо "сітку" . Змащуємо поверхню тесту яйцями, збитими з молоком. Посипаємо корицею і відправляємо в духовку. Випікаємо при 200 градусах протягом 15 хвилин, потім протягом 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Яблучний пиріг готовий! Смачного!