Рецепт Пиріг з яблуками (відкритий) фото

Пиріг з яблуками (відкритий)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Привіт всім любителям солодких пирогів! Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати смачний відкритий пиріг з яблуками. Повірте, смачніше ви ще не пробували. Приступаємо до приготування!

Опис приготування:

Такий пиріг відмінно підійде до чаю, кава, а також стане прекрасним початком дня. Солодкість помірна, аромат неперевершений. Як вид, готується він дуже просто, однак результат може приємно вразити. Рекомендую випробувати рецепт будинку

  • Борошно пшеничне - 2 склянки (для тіста )
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 90 грам
  • Холодна вода - 5 Ст. Ложок
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 3 Ст. Ложки
  • Цукор (білий і коричневий) - по 80 Грам (начинка)
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
  • Яблука - 6-8 штук
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
пиріг з яблуками (відкритий) - фото крок 1
Для початку розігріємо духовку до 200 градусів.
пиріг з яблуками (відкритий) - фото крок 2
Просіваємо борошно, змішуємо з сіллю. Розм'якшене вершкове масло ріжемо кубиком, додаємо до борошна і гарненько перетираємо все в кроошку. Поступово додаємо холодну воду і замішуємо тісто.
пиріг з яблуками (відкритий) - фото крок 3
Тісто скочується в кулю, Я поділяю на дві частини. Одну загортаємо в плівку і відправляємо на 30 хвилин в холодильник, а другу розгортаємо в тонкий пласт на поверхні, присипаної борошном.
пиріг з яблуками (відкритий) - фото крок 4
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, розкатаний пласт укладаємо в форму, формуючи борти. Відправляємо тісто в холодильник.
пиріг з яблуками (відкритий) - фото крок 5
Другу частину тіста розкочуємо в пласт і нарізаємо на смужки.
пиріг з яблуками (відкритий) - фото крок 6
Приготовим начинку. Яблука промиваємо, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками, змішуємо з коричневим і білим цукром, лимонним соком, корицею і мускатним горіхом. Гарненько все перемішуємо, щоб прянощі і цукор рівномірно розподілилися по всій поверхні.
пиріг з яблуками (відкритий) - фото крок 7
Дістаємо форму з тестом з холодильника, рівномірно розподіляємо начинку з яблук, за допомогою смужок тесту формуємо"сітку" . Змащуємо поверхню тесту яйцями, збитими з молоком. Посипаємо корицею і відправляємо в духовку. Випікаємо при 200 градусах протягом 15 хвилин, потім протягом 45 хвилин при температурі 180 градусів.
пиріг з яблуками (відкритий) - фото крок 8
Яблучний пиріг готовий! Смачного!

Схожі рецепти