Вівсяне печиво з насінням
(покроковий рецепт з фото)
Печиво ми часто їмо на сніданок з чаєм. Однак магазинне сильно відрізняється від домашнього. Сьогодні я розповім, як приготувати вівсяне печиво з насінням. Дієтичний варіант солоденького!
Це печиво добре поєднується зі склянкою молока. Такий варіант відмінно підійде для повноцінного сніданку. Дітям подобається цей рецепт вівсяного печива, оскільки насіння вносять різноманітність і надають оригінальність звичному вже ласощів. Поживно, смачно і не дуже солодко.
- Насіння соняшнику - 150 грам
- Борошно - 50 грам
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Цукровий пісок - 100 грам
- Ванілін - 2 щіпки
- Вершкове масло - 120 грам
- Вівсяні пластівці - 2 склянки
- Яйця курячі - 1 штука
Обсмажені до золотистого насіння кладемо в блендер. Трохи подрібнюємо (грубий помел).
Вершкове масло збиваємо міксером разом з цукром. Додаємо ванілін, збиваємо ще півхвилини. До суміші додаємо яйце і гарненько перемішуємо.
У масу всипаємо борошно разом з розпушувачем тіста. Потім додаємо вівсяні пластівці і перемелені насіння.
Гарненько перемішуємо масу. Формуємо круглі, трохи приплюснуті, кульки.
На застелене пергаментом деко викладаємо печиво. Ставимо деко в духовку на 20 хвилин. Температура - 180 градусів.
Печиво готове! Смачного!