Гречане печиво з насінням льону
(покроковий рецепт з фото)
Гречане печиво буде корисним і приємним доповненням до чашки молока або чаю. У рецепті тільки натуральні продукти, тому таке печиво можна сміливо запропонувати дітям.
Сьогодні я розповім, як приготувати гречане печиво швидко і просто. Є три варіанти формування печива, про них я напишу в рецепті. Я вибрала найбільш оптимальний для мене спосіб. Але давайте по-порядку. Дивіться і запам'ятовуйте рецепт!
- Гречана мука - 200 грам
- Вершкове масло - 130 грам
- Мед - 60 грам
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - За смаком (або есенція)
- Льон - 1 Ст. Ложка (насіння)
- Яйце - 1 штука
Підготуйте продукти, борошно просійте. Приступимо!
У глибокій посудині з'єднайте гречане борошно з сіллю і насінням льону. Перемішайте і відставте поки в сторону.
З'єднайте масло вершкове (бажано кімнатної температури) з медом, лимонним соком і яйцем. Добре збийте масу до однорідного стану, в процесі додайте ванільний екстракт.
З'єднайте суху борошняну суміш з масляною. Виходить приємний і трохи липкий кому. Оберніть його харчовою плівкою або просто покладіть в целофановий пакет і приберіть в морозилку на 20-30 хвилин.
Увімкніть духовку, розігрійте її до 180 градусів. Тепер коротко про формуванні печива. Є кілька варіантів, перший - розкачати тісто, як на фото, і стаканчиком або вирубкою вирізати печиво. Проміжки просто прибрати обережно за допомогою ножа і потім повторити процедуру з рештою тестом. Варіант другий - розділити тісто на рівні шматочки, скачати кульки і приплюснути кожен, випікати. Варіант третій (найекономніший за часом) - розкачайте тісто тонко прямо на пергаменті, товщина приблизно 5-7 мм. Ножем для піци поріжте тісто відразу на квадрати або ромби, як бажаєте.
Ось як на фото. Моє печиво готове до випічки. Надішліть його в духовку на 8-10 хвилин, якщо товщина 5-7 мм. Якщо товщина більше, той час потрібно збільшити. Я печу на середній полиці.
Ще гаряче печиво поріжте знову ножем для піци, дайте повністю охолонути. Потім воно легко відійде від паперу і не буде кришитися. Пригощайтеся!