Печиво з насінням
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне розсипчасте печиво з хрусткими насінням. Легко і просто готується! Можна приготувати не тільки для дітей, але і разом з дітьми. Похрустіте?
Цей рецепт, як приготувати печиво з насінням, дуже легко запам'ятати. Адже в ньому ідеальне поєднання продуктів для пісочного печива - 1-2-3: 100г пісочний - 200г масла - 300г борошна. Печиво виходить м'яким і розсипчастим, а з додаванням насіння - хрустким. Готуйте з задоволенням!
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 300 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Насіння соняшника - 100 грам
- Ванілін - 1 щіпка
Масло кімнатної температури розітріть з ваніліном і цукром, до розчинення останнього. Всипте в чашку половину борошна і перемішайте.
Додайте решту борошна, сіль і ретельно перемішайте.
Замісити м'яке тісто. Загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на півгодини.
Насіння обсмажте на сухій сковороді на повільному вогні 5-7 хвилин.
Тісто для зручності розділіть на дві частини. Кожну частину накрийте харчовою плівкою і розкачати в пласт, товщиною 1-0, 7см.
Присипте тісто насінням і прокатайте злегка качалкою, вдавлюючи насіння в тісто. Формочкою постинаєте печиво.
Розігрійте духовку до 190С і випікайте печиво 10-15 хвилин до легкого рум'янцю.
Остудіть печиво. Приємного чаювання!