Випічка з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже кохаю, коли в випічці є присмак, а головне аромати цитрусових. Такі ласощі дуже піднімають настрій. Розповім смачний рецепт, як приготувати випічку з апельсинами, смачний кекс.
Такий кекс відмінно підійде в якості щоденного ласощі. Його можна зробити у великій формі або в маленьких. Можна приготувати глазур і полити їй готовий кекс або просто присипати кекс цукровою пудрою. Кекс відмінно подавати з ароматним чорним або зеленим чаєм.
- Вершкове масло - 225 грам
- Цукор - 2, 5 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Апельсинова цедра - 1/3 склянки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Апельсиновий сік - 3/4 склянки
- Бавовна - 3/4 склянки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
1
У чашу міксера викладіть розм'якшене вершкове масло, додайте 2 склянки цукру і збивайте міксером близько 5 хвилин.
2
На середній швидкості міксера вбийте в чашу по одному великі курячі яйця, додайте цедру апельсина.
3
В окрему миску просійте борошно, додайте соду, сіль і розпушувач. В іншу миску влийте ¼ склянки апельсинового соку, сколотини і екстракт ванілі.
4
По черзі додавайте в чашу міксера борошно і рідкі складові, закінчите борошном.
5
Розділіть тісто на рівні частини і розподіліть по двох формах, викладеним пергаментом. Випікайте в розігрітій до 175-180 градусів духовці 45-60 хвилин.
6
Поки кекси в духовці, приготуйте глазур: змішайте в сотейнику цукор, що залишився з апельсиновим соком, надішліть сотейник на слабкий вогонь і варіть до розчинення крупинок.
7
Готові кекси дістаньте з духовки і остудіть, потім полийте рясно сиропом. Залиште на деякий час, щоб просочилися, а потім розріжте на шматочки і подавайте з чашкою чаю.