Рецепт Випічка з апельсинами фото

Випічка з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Фрукти, Яйця, Апельсин
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Кекси

Дуже кохаю, коли в випічці є присмак, а головне аромати цитрусових. Такі ласощі дуже піднімають настрій. Розповім смачний рецепт, як приготувати випічку з апельсинами, смачний кекс.

Такий кекс відмінно підійде в якості щоденного ласощі. Його можна зробити у великій формі або в маленьких. Можна приготувати глазур і полити їй готовий кекс або просто присипати кекс цукровою пудрою. Кекс відмінно подавати з ароматним чорним або зеленим чаєм.

  • Вершкове масло - 225 грам
  • Цукор - 2, 5 склянки
  • Яйця - 4 штуки
  • Апельсинова цедра - 1/3 склянки
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Апельсиновий сік - 3/4 склянки
  • Бавовна - 3/4 склянки
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
1
У чашу міксера викладіть розм'якшене вершкове масло, додайте 2 склянки цукру і збивайте міксером близько 5 хвилин.
2
На середній швидкості міксера вбийте в чашу по одному великі курячі яйця, додайте цедру апельсина.
3
В окрему миску просійте борошно, додайте соду, сіль і розпушувач. В іншу миску влийте ¼ склянки апельсинового соку, сколотини і екстракт ванілі.
4
По черзі додавайте в чашу міксера борошно і рідкі складові, закінчите борошном.
5
Розділіть тісто на рівні частини і розподіліть по двох формах, викладеним пергаментом. Випікайте в розігрітій до 175-180 градусів духовці 45-60 хвилин.
6
Поки кекси в духовці, приготуйте глазур: змішайте в сотейнику цукор, що залишився з апельсиновим соком, надішліть сотейник на слабкий вогонь і варіть до розчинення крупинок.
7
Готові кекси дістаньте з духовки і остудіть, потім полийте рясно сиропом. Залиште на деякий час, щоб просочилися, а потім розріжте на шматочки і подавайте з чашкою чаю.

Схожі рецепти