Виноград в сиропе
(покроковий рецепт з фото)
Заготовити на зиму можна абсолютно будь-які фрукти або овочі, які тільки побажаєте. Я, наприклад, дуже люблю виноград і можу поділитися з вами відмінним і досить простим способом його приготування.
Я раніше готувала таким способом інші ягоди і деякі фрукти, а зробити виноград в сиропі в домашніх умовах вирішила недавно. Я дуже його кохаю, причому в будь-якому вигляді, а в сиропі він виходить дуже соковитий і неймовірно смачний. Такий виноград можна їсти просто так, а можна додавати в випічку, салати або використовувати в якості прикраси десертів. До речі, для цього простого рецепту винограду в сиропі ви можете взяти абсолютно будь-який сорт винограду, правда, я намагаюся вибирати той, в якому немає кісточок.
- Виноград - 300 грам (будь-якого сорту)
- Цукор - 100 грам
- Бадьян - 3-4 штук
Для початку нам потрібно дуже добре промити виноград під проточною водою і дати йому висохнути.
Далі ми викладаємо виноград в заздалегідь простерилізовані баночки, його можна опускати в банку прямо на гілочці, а можна відокремити ягоди.
Додаємо в кожну баночку кілька бутонів бадьяна.
І насипаємо 100 грам цукру.
Після цього виноград необхідно залити окропом, прикрити банку кришкою і поставити її в розігріту до 120 градусів духовку на 23-27 хвилин.
Після закінчення часу банку закриваємо щільно кришкою, перевертаємо догори дном і залишаємо під ковдрою до повного охолодження.
Після цього виноград в сиропі переносимо в темне прохолодне місце і зберігаємо там, поки нам не захочеться поласувати чимось смачненьким. Приємного всім апетиту!