Персики в сиропе на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.
Персики, приготовані за цим рецептом виходять соковитими, ароматними і солодкими з легкою кислинкою. Половинки персика залишаються цілими. Рецепт простий і часу на підготовку йде мінімум.
Опис приготування:
Персики для консервації вибираємо стиглі, але щільні, половинки персика повинні залишитися цілими після видалення кісточки. Цей рецепт заготовки персиків займає менше часу, ніж інші. Якщо заливаєте окропом і зливаєте воду назад для сиропу, йде ще плюс 10-15 хвилин на всі процедури з переливанням і кип'ятінням. А якщо пересипати персики в банках цукром і чекаєте поки він розчиниться, додайте ще хвилин 30-40. За даним рецептом персики готові за 20 хвилин. На фото банки по 550 мл. З 2 банки знадобилося 7 персиків, за вагою 1 кг.
- Персики - 1 кілограм
- Цукор - 250 грам
- Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 400 мілілітрів
Підготуємо персики, цукор і лимонну кислоту.
Персики моєму і прибираємо ворсистий наліт зі шкурки. Кожен персик розрізаємо навпіл по лінії на самому персику та прокручуємо половинки в протилежні сторони. Кісточку видаляємо.
Половинки персика розкладаємо по банках сферою вгору.
Банки ставимо в каструлю на рушник або х. Б. Тканина. Наповнюємо каструлю водою до"плічок" банок.
У невелику каструлю насипаємо цукор, кислоту і додаємо воду. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Киплячий сироп виливаємо в банки з персиками, зверху кладемо металеві кришки, якими будемо закочувати банки. Пастеризуємо 10-15 хвилин.
Потім виймаємо банки з води і щільно закручуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном під рушником до повного охолодження. Персики в сиропі до зими готові.