Персики в сиропе на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Персики, приготовані за цим рецептом виходять соковитими, ароматними і солодкими з легкою кислинкою. Половинки персика залишаються цілими. Рецепт простий і часу на підготовку йде мінімум.
Персики для консервації вибираємо стиглі, але щільні, половинки персика повинні залишитися цілими після видалення кісточки. Цей рецепт заготовки персиків займає менше часу, ніж інші. Якщо заливаєте окропом і зливаєте воду назад для сиропу, йде ще плюс 10-15 хвилин на всі процедури з переливанням і кип'ятінням. А якщо пересипати персики в банках цукром і чекаєте поки він розчиниться, додайте ще хвилин 30-40. За даним рецептом персики готові за 20 хвилин. На фото банки по 550 мл. З 2 банки знадобилося 7 персиків, за вагою 1 кг.
- Персики - 1 кілограм
- Цукор - 250 грам
- Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 400 мілілітрів

Підготуємо персики, цукор і лимонну кислоту.

Персики моєму і прибираємо ворсистий наліт зі шкурки. Кожен персик розрізаємо навпіл по лінії на самому персику та прокручуємо половинки в протилежні сторони. Кісточку видаляємо.

Половинки персика розкладаємо по банках сферою вгору.

Банки ставимо в каструлю на рушник або х. Б. Тканина. Наповнюємо каструлю водою до "плічок" банок.

У невелику каструлю насипаємо цукор, кислоту і додаємо воду. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Киплячий сироп виливаємо в банки з персиками, зверху кладемо металеві кришки, якими будемо закочувати банки. Пастеризуємо 10-15 хвилин.

Потім виймаємо банки з води і щільно закручуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном під рушником до повного охолодження. Персики в сиропі до зими готові.