Персики у власному соку на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Персики у власному соку - ще одна ароматна, запашна солодка заготовка на зиму, якої поспішаю з вами поділитися. Часточки персиків і сироп можна використовувати для смачних десертів. Спробуйте!
Персики у мене були дуже стиглі, вони відразу дали багато соку. Якщо будете використовувати злегка недостиглі плоди, той час для розчинення цукру збільшиться, і в банку необхідно буде доповідати часточки персиків, коли вони осядуть. Нижче докладний рецепт, як приготувати персики у власному соку на зиму.
- Персик - 1 кілограм
- Цукор - 800 грам
Персики помийте, обсушити.
Розріжте навпіл, видаліть кісточки. Наріжте часточками. Закладіть фрукти в стерилізовані банки з верхом, пересипаючи цукром. Шар - персики, шар - цукор. Персики відразу пускають багато соку. Прикрийте банки чистими кришками, залиште в прохолодному місці на 1 час.
Потім поставте їх в каструлю з щільною тканиною на дні. Залийте банки теплою водою по плечики. На сильному вогні доведіть воду до кипіння, стерилізують протягом 15 хвилин. Засукайте кришки, остудіть банки. Зберігайте в прохолодному місці.