Виноград в банку
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий, освіжаючий і насичений за смаком виноградний компот - відмінна заготовка на зиму, яка подобається і дітям, і дорослим. Будь сорт винограду принесе свою тонку нотку. Пригощайтеся на здоров'я!
Поділюся з вами нашим сімейним рецептом, як приготувати виноград в банку. Кількість інгредієнтів розраховане на 2х-літрову банку. Я зберігаю всі заготовки в погребі, але цей виноградний компот можна зберігати і при кімнатній температурі. Готуйте з задоволенням!
- Виноград - 500 грам
- Цукор - 100-120 грам
- Вода - 1, 5 L
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Цукор перемішайте з водою. Виноград переберіть, зніміть з гілочки, видаліть зіпсовані ягоду. Промийте виноград в прохолодній воді і закладіть його в стерилізовані банки (2 L) з 1/3 їх обсягу. Залийте виноград солодкою водою. Прикрийте банки чистими кришками.
Поставте банки в каструлю з щільною тканиною на дні. Залийте теплою водою по плечики банок, доведіть до кипіння і простерилизуйте протягом 15 хвилин. Засукайте кришки, укутайте банку в тепло, залиште до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному місці.