Вино з яблук
(покроковий рецепт з фото)
З усіх алкогольних напоїв я найбільше віддаю перевагу вино, особливо люблю домашнє. Іноді пробую зробити його сама, коли з'являються час і потрібні інгредієнти. І в цей раз це сталося.
Тому я поділюся з вами рецептом, в якому описано, як приготувати вино з яблук в домашніх умовах. Процес приготування довгий і трудомісткий. Чи впорається з ним не кожен, але результат виходить просто прекрасним. Тут немає ніякого спирту і заквасок, тільки садові яблука і цукор. Ви легко можете регулювати солодкість напою.
- Свіжовичавлений яблучний сік - 6 літрів
- Цукор - 1800 грам
Банки з соком залиште при кімнатній температурі на три доби. Перші 2 дня їх варто заважати, а на третю добу не чіпайте.
Після цього утворилася зверху мезгу варто видалити, щоб залишилося тільки сусло.
Тепер поговоримо про цукор. Я роблю солодке вино, тому додала 300 грам на 1 літр соку. Для сухого додайте 200 грам, а для напівсолодкого - 250 грам. Додайте цукор. Перемішайте його. Перелийте майбутнє вино в ємність з герметичною кришкою.
В кришку вставте чистий шланг. Проведіть його другий кінець в банку з водою. Залиште вино на 1, 5-2 місяці в темному місці, щоб з нього вийшли всі гази.
Через зазначений час, вино процідіть через марлю. Перелийте його в скляну пляшку з кришкою.
Залиште яблучне вино на пару місяців в темному місці, краще - погребі. Воно "дійде до кондиції", і його можна буде пробувати. Приємною дегустації!