Рецепт Вино з яблук в домашніх умовах фото

Вино з яблук в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 30-40
Час приготування: 142 дн. 12 г. 0 хв.

Домашнє виноробство - це складний і тривалий процес. Але якщо у вас вийшов чудовий результат, то вам захочеться повторити його не раз. Залишається тільки вибрати хорошу основу з ягід або фруктів.

Опис приготування:

Цей рецепт буде корисний тим, хто збере восени великий урожай"Антонівки" . Цей сорт ідеально підходить для даного варіанту напою. Ознайомтеся з тим, як приготувати вино з яблук в домашніх умовах. Витримувати його можна від 2, 5 до 6 місяців. Чим довше це буде відбуватися, тим краще буде аромат, смак і колір.

  • Яблуко - 10 кілограм (у мене сорт"Антонівка" )
  • Цукор - 2240 грам(280 дублет 1 літр соку)
  • Вода - 800 мілілітрів(100 мл 1 літр соку)
вино з яблук в домашніх умовах - фото крок 1
З яблук вичавити сік за допомогою соковижималки. З'єднайте сік з м'якоттю. Залиште його на 3 дня в теплому місці.
вино з яблук в домашніх умовах - фото крок 2
За цей час кілька разів перемішайте сусло.
вино з яблук в домашніх умовах - фото крок 3
Потім процідіть сік від м'якоті. Додайте на кожен його літр по 100 мл води.
вино з яблук в домашніх умовах - фото крок 4
Перелийте сік в банки більшого обсягу, щоб зручно було додавати цукор і йшло бродіння. Додавайте цукор з даного розкладом з розрахунку на 1 літр:
1 день - 100 г, 4 - 30 г, 7 - 30 г, 10 - 20 г.
вино з яблук в домашніх умовах - фото крок 5
Закрийте банки пробками. Вставте в них шланги, а їх направте в водяний затвор.
вино з яблук в домашніх умовах - фото крок 6
Через 1, 5 місяці злийте сік в нові пляшки, прибравши осад.
вино з яблук в домашніх умовах - фото крок 7
Пляшки з майбутнім вином закупорте. Залиште їх ще на місяць в прохолодному місці.
вино з яблук в домашніх умовах - фото крок 8
Після цього напій процідіть від осаду і всипте цукор. Добре перемішайте.
вино з яблук в домашніх умовах - фото крок 9
Вино можна пробувати, але краще його залишити ще на 2-4 місяці. Приємною дегустації!

Схожі рецепти