Вино з яблук в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Домашнє виноробство - це складний і тривалий процес. Але якщо у вас вийшов чудовий результат, то вам захочеться повторити його не раз. Залишається тільки вибрати хорошу основу з ягід або фруктів.
Цей рецепт буде корисний тим, хто збере восени великий урожай "антонівки" . Цей сорт ідеально підходить для даного варіанту напою. Ознайомтеся з тим, як приготувати вино з яблук в домашніх умовах. Витримувати його можна від 2, 5 до 6 місяців. Чим довше це буде відбуватися, тим краще буде аромат, смак і колір.
- Яблуко - 10 кілограм (у мене сорт "антонівка" )
- Цукор - 2240 грам(280 дублет 1 літр соку)
- Вода - 800 мілілітрів(100 мл 1 літр соку)
З яблук вичавити сік за допомогою соковижималки. З'єднайте сік з м'якоттю. Залиште його на 3 дня в теплому місці.
За цей час кілька разів перемішайте сусло.
Потім процідіть сік від м'якоті. Додайте на кожен його літр по 100 мл води.
Перелийте сік в банки більшого обсягу, щоб зручно було додавати цукор і йшло бродіння. Додавайте цукор з даного розкладом з розрахунку на 1 літр:
1 день - 100 г, 4 - 30 г, 7 - 30 г, 10 - 20 г.
1 день - 100 г, 4 - 30 г, 7 - 30 г, 10 - 20 г.
Закрийте банки пробками. Вставте в них шланги, а їх направте в водяний затвор.
Через 1, 5 місяці злийте сік в нові пляшки, прибравши осад.
Пляшки з майбутнім вином закупорте. Залиште їх ще на місяць в прохолодному місці.
Після цього напій процідіть від осаду і всипте цукор. Добре перемішайте.
Вино можна пробувати, але краще його залишити ще на 2-4 місяці. Приємною дегустації!