Рецепт Домашнє вино з яблук фото

Домашнє вино з яблук
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: -

Рецепт приготування домашнього вина з яблук для виноробів-аматорів і не тільки. Якщо ви цінуєте вино, але хочете спробувати щось нестандартне - цей рецепт яблучного вина для вас!

Опис приготування:

Приготування домашнього вина вимагає вправності, визначених навичок і устаткування. Проте, воно того варте. Добре приготоване домашнє вино з яблук може змагатися і з магазинним вином, а часом воно навіть краще.

Як приготувати домашнє вино з яблук:

1. Для початку ми вичавлюємо сік, використовуючи соковижималку. Додаємо в нього таблетку Campden і пектиновий фермент - це допоможе соку очиститися, вино буде краще. Однак якщо вино з невеликою кількістю"каламуті" вас не бентежить, можете цей крок пропустити.

2. Переливаємо сік в ферментер і даємо йому настоятися.

3. Після цього, додаємо всі інші інгредієнти, крім дріжджів і цукру. Даємо соку побродити дня 4.

4. Приготувати вино без додавання цукру неможливо. Головне пам'ятати про пропорції і про те, яке вино ви хочете отримати: для сухого вина - 200-220 грам на літр, для солодкого - 300-400 грам, але не більше. Додаємо в наше вино цукор, залишаємо бродити на добу.

5. Тепер додаємо дріжджі, витримуємо ще 4 дня. Після цього вино краще перелити в бочку (для якості смаку) і залишити в прохолодному темному місці на 2 тижні.

6. Розливаємо вино по скляних банках, залишаємо на 2 місяці. Після зняття першої проби, додаємо в вино антиоксидант, переливаємо в пляшки і зберігаємо ще 2 місяці.

Готово! Такий простий рецепт приготування домашнього вина. Тепер ви можете насолоджуватися домашнім вином з яблук в колі друзів і близьких


  • Яблука - 8 штук
  • Кип'ячена вода - 4, 5 L
  • Антиоксидант- 1 Чайна ложка
  • Пакетик дріжджів - 1 штука
  • Подрібнена таблетка Campden- 1 штука
  • Харчові добавки- 1 Чайна ложка
  • Танін- 1/4 чайних ложки
  • Пектиновий порошок- 1/2 чайних ложки
  • Кислотна суміш- 4 чайних ложки
  • Цукор - 1 кілограм
Приготування домашнього вина вимагає вправності, визначених навичок і устаткування. Проте, воно того варте. Добре приготоване домашнє вино з яблук може змагатися і з магазинним вином, а часом воно навіть краще.

Як приготувати домашнє вино з яблук:

1. Для початку ми вичавлюємо сік, використовуючи соковижималку. Додаємо в нього таблетку Campden і пектиновий фермент - це допоможе соку очиститися, вино буде краще. Однак якщо вино з невеликою кількістю"каламуті" вас не бентежить, можете цей крок пропустити.

2. Переливаємо сік в ферментер і даємо йому настоятися.

3. Після цього, додаємо всі інші інгредієнти, крім дріжджів і цукру. Даємо соку побродити дня 4.

4. Приготувати вино без додавання цукру неможливо. Головне пам'ятати про пропорції і про те, яке вино ви хочете отримати: для сухого вина - 200-220 грам на літр, для солодкого - 300-400 грам, але не більше. Додаємо в наше вино цукор, залишаємо бродити на добу.

5. Тепер додаємо дріжджі, витримуємо ще 4 дня. Після цього вино краще перелити в бочку (для якості смаку) і залишити в прохолодному темному місці на 2 тижні.

6. Розливаємо вино по скляних банках, залишаємо на 2 місяці. Після зняття першої проби, додаємо в вино антиоксидант, переливаємо в пляшки і зберігаємо ще 2 місяці.

Готово! Такий простий рецепт приготування домашнього вина. Тепер ви можете насолоджуватися домашнім вином з яблук в колі друзів і близьких

Схожі рецепти