Домашнє вино з яблук
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування домашнього вина з яблук для виноробів-аматорів і не тільки. Якщо ви цінуєте вино, але хочете спробувати щось нестандартне - цей рецепт яблучного вина для вас!
Приготування домашнього вина вимагає вправності, визначених навичок і устаткування. Проте, воно того варте. Добре приготоване домашнє вино з яблук може змагатися і з магазинним вином, а часом воно навіть краще.
Як приготувати домашнє вино з яблук:
1. Для початку ми вичавлюємо сік, використовуючи соковижималку. Додаємо в нього таблетку Campden і пектиновий фермент - це допоможе соку очиститися, вино буде краще. Однак якщо вино з невеликою кількістю "каламуті" вас не бентежить, можете цей крок пропустити.
2. Переливаємо сік в ферментер і даємо йому настоятися.
3. Після цього, додаємо всі інші інгредієнти, крім дріжджів і цукру. Даємо соку побродити дня 4.
4. Приготувати вино без додавання цукру неможливо. Головне пам'ятати про пропорції і про те, яке вино ви хочете отримати: для сухого вина - 200-220 грам на літр, для солодкого - 300-400 грам, але не більше. Додаємо в наше вино цукор, залишаємо бродити на добу.
5. Тепер додаємо дріжджі, витримуємо ще 4 дня. Після цього вино краще перелити в бочку (для якості смаку) і залишити в прохолодному темному місці на 2 тижні.
6. Розливаємо вино по скляних банках, залишаємо на 2 місяці. Після зняття першої проби, додаємо в вино антиоксидант, переливаємо в пляшки і зберігаємо ще 2 місяці.
Готово! Такий простий рецепт приготування домашнього вина. Тепер ви можете насолоджуватися домашнім вином з яблук в колі друзів і близьких
- Яблука - 8 штук
- Кип'ячена вода - 4, 5 L
- Антиоксидант- 1 Чайна ложка
- Пакетик дріжджів - 1 штука
- Подрібнена таблетка Campden- 1 штука
- Харчові добавки- 1 Чайна ложка
- Танін- 1/4 чайних ложки
- Пектиновий порошок- 1/2 чайних ложки
- Кислотна суміш- 4 чайних ложки
- Цукор - 1 кілограм
Як приготувати домашнє вино з яблук:
1. Для початку ми вичавлюємо сік, використовуючи соковижималку. Додаємо в нього таблетку Campden і пектиновий фермент - це допоможе соку очиститися, вино буде краще. Однак якщо вино з невеликою кількістю "каламуті" вас не бентежить, можете цей крок пропустити.
2. Переливаємо сік в ферментер і даємо йому настоятися.
3. Після цього, додаємо всі інші інгредієнти, крім дріжджів і цукру. Даємо соку побродити дня 4.
4. Приготувати вино без додавання цукру неможливо. Головне пам'ятати про пропорції і про те, яке вино ви хочете отримати: для сухого вина - 200-220 грам на літр, для солодкого - 300-400 грам, але не більше. Додаємо в наше вино цукор, залишаємо бродити на добу.
5. Тепер додаємо дріжджі, витримуємо ще 4 дня. Після цього вино краще перелити в бочку (для якості смаку) і залишити в прохолодному темному місці на 2 тижні.
6. Розливаємо вино по скляних банках, залишаємо на 2 місяці. Після зняття першої проби, додаємо в вино антиоксидант, переливаємо в пляшки і зберігаємо ще 2 місяці.
Готово! Такий простий рецепт приготування домашнього вина. Тепер ви можете насолоджуватися домашнім вином з яблук в колі друзів і близьких