Вино з яблук без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Смачне домашнє вино в будь-яку пору року - це божественний напій! Дивимося рецепт вина з яблук без дріжджів і готуємо цей напій разом.
Для приготування вина з яблук без дріжджів раджу брати стиглі або не зовсім стиглі кисло-солодкі яблука. Ні цукор, ні інші спеції нам не знадобляться. Все дуже просто.
- Яблука - 3-4 кілограм
- Яєчний білок - 1 штука
Стиглі яблука можна злегка промити і пустити на подрібнення. За допомогою м'ясорубки робиться це дуже швидко.
У металевій або дерев'яному посуді при 20 градусах зберігаємо отриманий сік з м'якоттю тиждень. За цей час він заграє без жодних дріжджів. Час від часу перемішуємо м'якоть в соку. Потім віджимають її гарненько.
Через марлю видавлюємо з м'якоті сік. Переливаємо в інший посуд і ставимо під гідрозатвор.
Тепер вино буде стояти кілька тижнів, його потрібно раз на тиждень (або два) переливати, щоб зменшувався осад (а він буде утворюватися). Пробуйте: якщо вам здається, що вино вже готове, можна приступати до останнього етапу.
Ось процес переливки.
Останній етап: освітлення. Беремо яєчний білок в кількості однієї чайної ложки на 5 літрів вина. Збиваємо його з вином ж. Додаємо в наш напій. За кілька тижнів білок осяде і освітлить вино. Нехай не назовсім, але воно буде набагато менше каламутним.
Ось таке світле вино з яблук без дріжджів вийшло. Насолоджуємося!