Вино з вишні
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вас не лякає процес домашнього виноробства, але пропоную урізноманітнити традиційний виноградний напій цікавим вишневим. Насичений смак, приголомшливий колір і неймовірний аромат. Спробуйте!
Поспішаю поділитися з вами класним варіантом, як приготувати вино з вишні. Сам процес зовсім нескладний, і з цими покроковими фото з ним впорається навіть новачок у виноробстві. Вишня - чудова ягода для вина, так що обов'язково рекомендую вам спробувати повторити цей рецепт на своїй кухні.
- Вишня - 10 кілограм
- Цукор - 6 кілограм
- Вода - 10 літрів
- Пектиновий фермент - 5 чайних ложок
- Пакетик винних дріжджів - 1 штука
1. Для початку потрібно зібрати вишні і ретельно їх вимити.
2. Далі - досить тривалий процес, необхідно видалити з ягід кісточки.
3. На це піде близько 4-ох годин. Хоча якщо покликати помічників, можна впоратися набагато швидше
Залиште ягоди на ніч в холодильнику.
Залиште ягоди на ніч в холодильнику.
4. Застелите велике відро (або іншу зручну ємність) чистою тканиною. Прекрасно підійде для цього наволочка. Викладіть вишні.
5. За допомогою толкушки розімніть вишні.
6. Доведіть до кипіння 10 літрів води, влийте її до вишень.
7. Коли вода охолоне, додайте пектиновий фермент.
8. На наступний день добре перемішайте.
9. Відіжміть весь сік і перелийте в чисту ємність.
10. У ємності близько 19 літрів додайте приблизно 6 кілограм цукру.
11. У невеликій кількості теплої води розчиніть винні дріжджі. Влийте їх в ємність з вином. Накрийте і залиште в теплі на добу.
12. Перелийте в пляшку. Накрийте спеціальною кришкою і залиште до тих пір, поки будуть бульбашки. Після перелийте в чисті пляшки і залиште в темному місці.
13. Настояне вино прозоре, смачне і ароматне!