Вино з вишні з кісточками
(покроковий рецепт з фото)
Ні для кого не секрет, що найсмачніше вино виходить з вишні. Воно має приємний смак і насиченим ароматом. Вживати вишневе вино можна з м'ясом, фруктами або сиром.
1. Насамперед підготуйте ягоди. Для цього гарненько їх вимийте, відірвіть ніжки і складіть в миску або відро.
2. Одягніть медичні або гумові рукавички, руками роздавите вишні, щоб кожна з них лопнула.
3. Воду злегка підігрійте і влийте до розчавленим ягодам. Потім всипте до них цукор. Перемішайте всі інгредієнти, накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі. На наступний день почнеться бродіння. На поверхні будуть утворюватися бульбашки. Бродити вишнева маса повинна в районі 4-5 днів. Щодня перемішуйте її дерев'яною лопаткою кілька разів на день.
4. Візьміть сито або друшляк, акуратно зберіть спливла на поверхню вишню. Потім знову залиште бродити рідина на п'ять днів.
5. Тепер вишневе сусло необхідно акуратно злити, щоб не зачепити осад. Перелийте сусло в скляні пляшки або в бутлі і перемістіть в підвал. Температура в ньому повинна бути 10-12 градусів.
6. Вино має бродити в підвалі близько двох тижнів. Після цього його можна герметично закупорити, щоб бродіння остаточно зупинилося.
Якщо вас цікавить питання про те, як приготувати вино з вишні з кісточками, то просто прочитайте цей рецепт. Звичайно, на це піде не мало часу і зусиль, але готовий продукт того варто. Весь рік ви будете пригощати своїх друзів вином власного виробництва.
- Вода очищена - 5 літрів
- Цукор - 2 кілограма
- Вишня з кісточками - 3 кілограма
2. Одягніть медичні або гумові рукавички, руками роздавите вишні, щоб кожна з них лопнула.
3. Воду злегка підігрійте і влийте до розчавленим ягодам. Потім всипте до них цукор. Перемішайте всі інгредієнти, накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі. На наступний день почнеться бродіння. На поверхні будуть утворюватися бульбашки. Бродити вишнева маса повинна в районі 4-5 днів. Щодня перемішуйте її дерев'яною лопаткою кілька разів на день.
4. Візьміть сито або друшляк, акуратно зберіть спливла на поверхню вишню. Потім знову залиште бродити рідина на п'ять днів.
5. Тепер вишневе сусло необхідно акуратно злити, щоб не зачепити осад. Перелийте сусло в скляні пляшки або в бутлі і перемістіть в підвал. Температура в ньому повинна бути 10-12 градусів.
6. Вино має бродити в підвалі близько двох тижнів. Після цього його можна герметично закупорити, щоб бродіння остаточно зупинилося.
Якщо вас цікавить питання про те, як приготувати вино з вишні з кісточками, то просто прочитайте цей рецепт. Звичайно, на це піде не мало часу і зусиль, але готовий продукт того варто. Весь рік ви будете пригощати своїх друзів вином власного виробництва.