Відкритий пиріг з сиром «посмішка ангела»
(покроковий рецепт з фото)
Бісквітна основа цього ніжного пирога поєднується з моєю улюбленою начинкою - сиром, і з делікатним білковим суфле. Хочете дізнатися, як приготувати відкритий пиріг з сиром "посмішка ангела"?
Якщо у вас немає блендера, не страшно. Можна використовувати звичайний віночок. Звичайно, за допомогою кухонної техніки набагато простіше і швидше збивати білок, але і віночком теж можна впоратися, якщо поставити собі за мету.
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Сир - 500 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки (в начинку)
- Крем - 100 грам
- Жовтки курячі - 4 штуки
- Ванільний цукор - 1 штука
- Крупа манна - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка (в начинку)
- Білки яєчні - 4 штуки (в суфле)
- Цукор - 3 Ст. Ложки (в суфле)
1. Борошно, розпушувач і масло відправте в чашу комбайна і перетріть в крихту. Потім додайте яйце і цукор, замісіть тісто. Має вийти еластичне, м'яке тісто.
2. Після того, як тісто полежить в холодильнику 10 хвилин, перекладіть його в форму для випічки і розподіліть. Зробіть бортики. Поставте форму з тестом в морозилку на 10 хвилин.
3. Для начинки в чашу блендера закладіть сир, жовтки, манну крупу, цукор, ваніль, сметану і дрібку солі. Змішайте все до стану крему.
4. Дістаньте форму з тестом з морозилки і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 7-8 хвилин. Вийміть її знову з духовки і вилийте начинку в форму, рівномірно її розподіливши. Поставте випікатися на 20 хвилин в духовку.
5. Яєчні білки збийте міксером до піни, потім частинами почніть вводити цукор. Повинна вийти густа стійка піна.
6. Коли пиріг простояв в духовці 20 хвилин, викладіть на нього збиті білки і розподіліть рівно по поверхні. Знову відправте в духовку на 10 хвилин до золотистої скоринки.
7. Коли пиріг охолоне, можна починати ласувати