Пиріг «сльози ангела»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже красивий, ніжний і смачний пиріг зі звичайних інгредієнтів. Готується він швидко і досить легко, з приготуванням у вас проблем не виникне. Цей пиріг замінить собою навіть святковий торт.
Це дуже ніжний, смачний і красивий пиріг з цілком звичайних інгредієнтів. З приготуванням цього смачного дива впорається будь-який кулінар. Пиріг можна приготувати не тільки до звичайного сімейного чаювання, йому будуть раді і ваші гості, адже він цілком замінює собою святковий торт. Рецепт приготування пирога "сльози ангела" перед вами, читаємо опис, дивимося фото і готуємо.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Вершкове масло - 160 грам
- Цукор - 7-8 Ст. Ложок(4 ст. L. - для тіста, інше - для сирної начинки)
- Яйце - 5 штук(2 - в тісто, 3 жовтка - в сирну начинку, білки - для безе)
- Сир - 500-600 грам
- Манька - 1 Ст. Ложка
- Крем - 100 грам (якщо сир сухий, трохи більше)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
В першу чергу зробимо тісто. Змішаємо борошно, розпушувач і цукор.
Тепер додаємо яйця.
І дуже м'яке, але не рідке, вершкове масло
Все перемішуємо: можна робити це ложкою, а можна - одразу руками. Особливої різниці тут немає, так що просто дивіться, як вам зручніше.
Отримуємо м'яке тісто, який мав би липнути до рук. Загортаємо тісто в плівку, відправляємо його в холодильник хвилин на 30.
Тепер готуємо сирну начинку. Сир можна протерти через сито або пропустити через м'ясорубку. Додамо до сиру цукор, манку і ванільний цукор.
Також додаємо жовтки і сметану. Білки відразу ж відправимо в холодильник. Кількість сметани залежить від сухості сиру.
Міксером подрібнюємо-перемішуємо все до однорідності.
Випікати пиріг будемо в формі діаметром 26-28 см., краще, якщо вона буде рознімної. Розкачуємо тісто за розміром форми, формуємо невисокі бортики.
Рівним шаром викладаємо сирний шар.
І ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин до рум'янцю тесту.
Поки випікається частина пирога, можна збити білки. Збиваємо їх з цукровою пудрою до міцних піків.
Викладаємо на сирний шар збиті білки, красиво разравниваем їх. Можна зробити поверхню гладкою, а можна виделкою намалювати хвилі.
Ставимо пиріг назад в духовку, випікаємо його хвилин 15. Потім дверцята духовки відкриємо і залишимо пиріг остигати і підсихати (краще на ніч).
У міру остигання на поверхні будуть з'являтися гарні крапельки, через які пиріг і отримав свою назву.
Виймаємо пиріг з форми.
Нарізаємо його і подаємо до столу.