Рецепт Відкритий пиріг з м'ясом фото

Відкритий пиріг з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо
Вагітним і годуючим
На обід , На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Хочете спекти ситний, смачний і апетитний пиріг в домашніх умовах і як раз шукайте відповідний рецепт? Зверніть увагу на цей. Нескладний, але дуже класний, рекомендую на замітку кожному!

Опис приготування:

Хотілося б поділитися з вами чудовим варіантом, як приготувати відкритий пиріг з м'ясом і вершково-молочним соусом. Основою може стати традиційне тісто або, як в даному випадку, картопляне. З ним дуже легко працювати, воно виходить тонким, смачним, хрустким і прекрасно поєднується з начинкою. Такий пиріг однозначно викличе захват у ваших близьких і гостей.

  • Борошно - 1 Склянка(+ сіль за смаком)
  • Картопля - 2 штуки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
  • М'ясо - 500 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Солодкий перець - 1-2 штук
  • Помідор - 1 штука
  • Молоко - 1/2 склянки
  • Вершки - 1/2 склянки
  • Яйце - 2 штуки
  • Томатний соус - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і перець - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
  • Сир - 100 грам (по бажанню)
відкритий пиріг з м'ясом - фото крок 1
1. Для приготування тіста відваріть картоплю і розімніть його в пюре.
відкритий пиріг з м'ясом - фото крок 2
2. Додайте вершкове масло, яйце і просіяне з сіллю борошно. Замісити однорідне тісто.
відкритий пиріг з м'ясом - фото крок 3
3. Викладіть його в жароміцних форму, формуючи корж з бортиками. Надішліть корж в морозилку, поки будете займатися начинкою.
відкритий пиріг з м'ясом - фото крок 4
4. Для начинки очистіть і подрібніть цибулю, м'ясо вимийте і наріжте кубиками або пропустіть через м'ясорубку. Обсмажте на сковороді з рослинним маслом м'ясо з цибулею, додайте солодкий перець і помідор. Гасіть на середньому вогні близько півгодини. Посоліть і поперчіть за смаком.
відкритий пиріг з м'ясом - фото крок 5
5. Трохи остудіть начинку і викладіть її на корж рівним шаром.
відкритий пиріг з м'ясом - фото крок 6
6. Для заливки збийте яйця з молоком і вершками, додайте томатний соус, щіпку солі і перцю. Акуратно вилийте заливку і відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте близько 40-45 хвилин до готовності. В кінці можна присипати пиріг тертим сиром.

Схожі рецепти