Відкритий пиріг з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спекти ситний, смачний і апетитний пиріг в домашніх умовах і як раз шукайте відповідний рецепт? Зверніть увагу на цей. Нескладний, але дуже класний, рекомендую на замітку кожному!
Хотілося б поділитися з вами чудовим варіантом, як приготувати відкритий пиріг з м'ясом і вершково-молочним соусом. Основою може стати традиційне тісто або, як в даному випадку, картопляне. З ним дуже легко працювати, воно виходить тонким, смачним, хрустким і прекрасно поєднується з начинкою. Такий пиріг однозначно викличе захват у ваших близьких і гостей.
- Борошно - 1 Склянка(+ сіль за смаком)
- Картопля - 2 штуки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- М'ясо - 500 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Солодкий перець - 1-2 штук
- Помідор - 1 штука
- Молоко - 1/2 склянки
- Вершки - 1/2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Томатний соус - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Сир - 100 грам (по бажанню)
1. Для приготування тіста відваріть картоплю і розімніть його в пюре.
2. Додайте вершкове масло, яйце і просіяне з сіллю борошно. Замісити однорідне тісто.
3. Викладіть його в жароміцних форму, формуючи корж з бортиками. Надішліть корж в морозилку, поки будете займатися начинкою.
4. Для начинки очистіть і подрібніть цибулю, м'ясо вимийте і наріжте кубиками або пропустіть через м'ясорубку. Обсмажте на сковороді з рослинним маслом м'ясо з цибулею, додайте солодкий перець і помідор. Гасіть на середньому вогні близько півгодини. Посоліть і поперчіть за смаком.
5. Трохи остудіть начинку і викладіть її на корж рівним шаром.
6. Для заливки збийте яйця з молоком і вершками, додайте томатний соус, щіпку солі і перцю. Акуратно вилийте заливку і відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте близько 40-45 хвилин до готовності. В кінці можна присипати пиріг тертим сиром.