Рецепт Відкритий пиріг з м'ясом, грибами і помідорами фото

Відкритий пиріг з м'ясом, грибами і помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Гриби
Вагітним і годуючим
На обід , На полуденок
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кращий спосіб прикрасити святковий стіл - спекти не тільки смачний, але і красивий пиріг. Тому подивіться, як приготувати відкритий пиріг з м'ясом, грибами і помідорами: ароматний, ситний і смачний.

Опис приготування:

Приготоване за цим рецептом тісто дуже схоже на пісочне: після випічки пиріг знаходить золотисту хрустку скоринку. Для начинки краще всього брати відварну баранину, але свинина і навіть куряче філе також підійде. Помідори слід взяти невеликого розміру, так їх буде зручніше викласти зверху начинки і після випічки вони по-своєму прикрасять пиріг. Подавати такий пиріг потрібно гарячим, щоб аромат м'яса, грибів і зелені порушував апетит.

  • Вершкове масло - 150 грам (холодну)
  • Борошно - 300 грам
  • Цибуля - 300 грам
  • Вода холодна - 70 грам
  • М'ясо відварне - 350 грам (будь-який)
  • Помідори - 350 грам (невеликі)
  • Гриби - 150 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Перець - За смаком
  • Зіра - За смаком
  • Прованські трави - За смаком
  • Базилік - За смаком
відкритий пиріг з м'ясом, грибами і помідорами - фото крок 1
1. Просіяне борошно змішайте з цукром і сіллю, нарізаним крижаним маслом і перебити за допомогою блендера до стану крихти. Додайте в воду оцет, перемішайте і додайте до борошна.
відкритий пиріг з м'ясом, грибами і помідорами - фото крок 2
2. Швидко замісіть тісто (протягом 4 хвилин). Загорніть тісто в пакет і відправте в холодильник. Розкачайте тісто в коло товщиною 3-5 мм так, щоб його діаметр перевищував діаметр форми. Викладіть тісто у форму і сформуйте бортики.
відкритий пиріг з м'ясом, грибами і помідорами - фото крок 3
3. Приготуйте начинку: свинину відваріть і пропустіть через м'ясорубку. Цибуля наріжте тонкими півкільцями, гриби - тонкими пластинками, помідори - навпіл. На розігріту сковороду додайте вершкове масло.
відкритий пиріг з м'ясом, грибами і помідорами - фото крок 4
4. Обсмажте цибулю з грибами до готовності. Потім викладіть м'ясо, приправити сіллю, поперчіть. Обсмажуйте начинку протягом 5-8 хвилин. Викладіть злегка остигнула начинку на тісто і загорніть краї тіста зверху.
відкритий пиріг з м'ясом, грибами і помідорами - фото крок 5
5. Зверху викладіть помідори зрізом вниз. Зверху викладіть спеції, збризніть оливковим маслом і накрийте фольгою. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40 хвилин.
відкритий пиріг з м'ясом, грибами і помідорами - фото крок 6
6. Для 10 хвилин до закінчення зніміть фольгу і включіть функцію гриль. Смачного!

Схожі рецепти