Рецепт Відкритий пиріг з помідорами фото

Відкритий пиріг з помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Овочі , Помідор
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Ділюся рецептом відкритого пирога з помідорами. Він виходить дуже ситним, але без неприємного відчуття тяжкості. Розсипчасте пісочне тісто, ніжна, з пікантною кислинкою основа з тофу і соковиті томати.

Опис приготування:

Докладніше, як приготувати відкритий пиріг з помідорами, я розповім нижче. У цьому рецепті я використовую харчові дріжджі для сирно-горіхового смаку, але без них можна обійтися. Просто додайте побільше інших спецій.

  • Пшеничне борошно - 200 грам
  • Олія - 100 грам (або маргарину)
  • Вода - 80 мілілітрів(40 мл. - в тісто, 40 мл. - в основу з тофу)
  • Сіль - За смаком
  • Тофу - 300 грам
  • Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
  • Харчові дріжджі - 1 Ст. Ложка
  • Майонез - 2-3 Ст. Ложок
  • Італійські трави - За смаком
  • Часник - 1 зубчик
  • Помідори - 2-3 штук
відкритий пиріг з помідорами - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
відкритий пиріг з помідорами - фото крок 2
Натріть на тертці вершкове масло, підсолити і розітріть з борошном в крихту.
відкритий пиріг з помідорами - фото крок 3
Поступово влийте холодну воду, замішуючи однорідне тісто. Приберіть готове тісто в холодильник на 30-40 хвилин.
відкритий пиріг з помідорами - фото крок 4
Тофу подрібніть блендером з водою, харчовими дріжджами, майонезом, часником, сіллю і лимонним соком до однорідної маси.
відкритий пиріг з помідорами - фото крок 5
Розкачайте тісто по діаметру форми для випічки. Перекладіть тісто, сформуйте бортики.
відкритий пиріг з помідорами - фото крок 6
Помідори наріжте кружальцями. Наповніть корж масою з тофу, зверху викладіть томати. Додати сіль, посипте італійськими травами. Випікайте пиріг при 180 градусів 40-45 хвилин.
відкритий пиріг з помідорами - фото крок 7
Відкритий пиріг з помідорами готовий, смачного!

Схожі рецепти