Відкритий пиріг з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом відкритого пирога з помідорами. Він виходить дуже ситним, але без неприємного відчуття тяжкості. Розсипчасте пісочне тісто, ніжна, з пікантною кислинкою основа з тофу і соковиті томати.
Докладніше, як приготувати відкритий пиріг з помідорами, я розповім нижче. У цьому рецепті я використовую харчові дріжджі для сирно-горіхового смаку, але без них можна обійтися. Просто додайте побільше інших спецій.
- Пшеничне борошно - 200 грам
- Олія - 100 грам (або маргарину)
- Вода - 80 мілілітрів(40 мл. - в тісто, 40 мл. - в основу з тофу)
- Сіль - За смаком
- Тофу - 300 грам
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
- Харчові дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Італійські трави - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Помідори - 2-3 штук

Підготуйте всі інгредієнти.

Натріть на тертці вершкове масло, підсолити і розітріть з борошном в крихту.

Поступово влийте холодну воду, замішуючи однорідне тісто. Приберіть готове тісто в холодильник на 30-40 хвилин.

Тофу подрібніть блендером з водою, харчовими дріжджами, майонезом, часником, сіллю і лимонним соком до однорідної маси.

Розкачайте тісто по діаметру форми для випічки. Перекладіть тісто, сформуйте бортики.

Помідори наріжте кружальцями. Наповніть корж масою з тофу, зверху викладіть томати. Додати сіль, посипте італійськими травами. Випікайте пиріг при 180 градусів 40-45 хвилин.

Відкритий пиріг з помідорами готовий, смачного!