Відкритий пиріг з грушами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі простий рецепт відкритого пирога з грушами. Його ще називають «тюдоровского»: нібито англійські королі з цієї династії дуже любили ласувати таким пирогом.
Як приготувати відкритий пиріг з грушами? Дуже просто! тісто наливное, готується буквально за 15 хвилин. Груші ніякої попередньої кулінарної обробки не вимагають. Загалом, для того, щоб відчути себе королевою Англії, вам не доведеться особливо морочитися.
- Груші - 2-3 штук
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукор - 120 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Какао - 3-4 Ст. Ложок (какао можна покласти більше або менше - в залежності від ваших уподобань)
- Сіль - 1 щіпка
- Лимон - 0, 5 штуки
Підготуйте всі інгредієнти. Масло вийміть з холодильника, щоб встигло стати м'яким.
Груші вимийте, обсушити паперовими серветками або рушником і розріжте на часточки завтовшки не більше 1 см.
Видавіть сік з половинки лимона, збризніть їм груші, щоб не потемніли. Накрийте кришкою або серветкою, і поки відставте в сторону.
Видавіть сік з половинки лимона, збризніть їм груші, щоб не потемніли. Накрийте кришкою або серветкою, і поки відставте в сторону.
Збийте яйця з цукром і сіллю, додайте масло і молоко, збийте ще раз.
Змішайте борошно з корицею, какао і ванільним цукром, просійте і поступово введіть в тісто.
Збивайте міксером до тих пір, поки не вийде абсолютно однорідне і досить густе тісто.
Перелийте тісто в змащену маслом форму.
Зверху красиво розкладіть груші.
Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Готовність, як завжди, перевіряємо зубочисткою.
Готовий пиріг злегка остудити, нарізати на порційні шматочки, при бажанні посипати цукровою пудрою.
От і все- завітайте до столу, ваші величності! :)
Готовий пиріг злегка остудити, нарізати на порційні шматочки, при бажанні посипати цукровою пудрою.
От і все- завітайте до столу, ваші величності! :)