Рецепт Віденські булочки фото

Віденські булочки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Молоко , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Відома на весь світ віденська випічка славиться своєю легкістю, ароматом і рум'яною скоринкою. Дозвольте і мені з вами поділитися рецептом і показати, як приготувати віденські булочки.

Опис приготування:

Віденські булочки зазвичай роблять з дріжджового тіста, вони виходять пишними і повітряними. У них можна додавати начинку або готувати без всякої, просто посипавши готові вироби цукровою пудрою. Для приготування віденських булочок я вирішила все таки зробити начинку, мій улюблений абрикосовий джем прекрасно підійшов!

  • Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
  • Молоко - 11 Ст. Ложка
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
  • Ванілін - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Борошно - 2, 5 склянки
  • Абрикосовий джем - 4 Ст. Ложки
віденські булочки - фото крок 1
Приготуйте дріжджове тісто: розведіть сухі дріжджі в теплому молоці, залиште на 10 хвилин. Потім розмішайте ще раз, додайте цукор, яйце, сіль, ванілін і третину склянки розтопленого вершкового масла (не гарячкуй).
Потім поступово підмішувати борошно, щоб тісто вийшло гладким і не липло до рук. Найкраще вимішувати тісто, змастивши руки олією рослинним.
Накрийте тісто рушником і дайте йому підійти - хвилин 45-60.
віденські булочки - фото крок 2
Потім тісто обомніте і розділіть на 12 рівних частин, з них будемо ліпити булочки.
віденські булочки - фото крок 3
Розкачайте не сильно кожен шматочок, має бути місце для джему.
віденські булочки - фото крок 4
Покладіть по чайній ложці джему і щільно заліпити, сформувавши круглий кульку. Джем не повинен витекти.
віденські булочки - фото крок 5
Форму для випікання змастіть маслом вершковим і викладіть туди все булочки. Дайте їм ще підійти в формі хвилин 20.
Потім відправте в розігріту до 190 З духовку на 25 хвилин, змастивши їх попередньо вершковим маслом розтопленим.
віденські булочки - фото крок 6
Готові віденські булочки виходять пишними і м'якими, легко ламаються.
Ви їх можете посипати цукровою пудрою.
віденські булочки - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти