Листкові торти «Віденські»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім, як приготувати слойки "віденські" . Вони прості у приготуванні, але дуже красиві і, звичайно ж, смачні. Робляться швидко, якщо не брати до уваги час на расстойку тесту.
«Віденські» слойки можуть стати для вас паличкою-виручалочкою, коли хочеться чогось смачного, але без возьні, або якщо потрібно прийняти несподіваних гостей. Робити їх можна як з дріжджового, так і просто з листкового тіста, у другому випадку зменшиться час приготування. З дріжджовим тестом слойки вийдуть більш ніжними. Начинку можна підібрати на свій смак. Це можуть бути сухофрукти, яблука, повидло, морожені (без розморожування) ягоди. Тісто розрізати на частини краще до розкочування і використовувати для цього круглий ніж для піци. Це полегшить вам процес розкочування, так як його можна розгортати тільки в одному напрямку. Смуги краще різати під кутом 45 градусів, це полегшить перенесення вироби на деко.
Смачного!
- Тісто листкове дріжджове - 250 грам(1 лист)
- Ізюм - 50 грам
- Цукор - 4 чайних ложки
- Жовток яєчний - 1 штука