Рецепт Листкові торти «Віденські» фото

Листкові торти «Віденські»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Листкове тісто
Пісні страви
На полуденок
Випічка, Солодке, Листкові торти

Сьогодні розповім, як приготувати слойки "віденські" . Вони прості у приготуванні, але дуже красиві і, звичайно ж, смачні. Робляться швидко, якщо не брати до уваги час на расстойку тесту.

«Віденські» слойки можуть стати для вас паличкою-виручалочкою, коли хочеться чогось смачного, але без возьні, або якщо потрібно прийняти несподіваних гостей. Робити їх можна як з дріжджового, так і просто з листкового тіста, у другому випадку зменшиться час приготування. З дріжджовим тестом слойки вийдуть більш ніжними. Начинку можна підібрати на свій смак. Це можуть бути сухофрукти, яблука, повидло, морожені (без розморожування) ягоди. Тісто розрізати на частини краще до розкочування і використовувати для цього круглий ніж для піци. Це полегшить вам процес розкочування, так як його можна розгортати тільки в одному напрямку. Смуги краще різати під кутом 45 градусів, це полегшить перенесення вироби на деко.

Смачного!


  • Тісто листкове дріжджове - 250 грам(1 лист)
  • Ізюм - 50 грам
  • Цукор - 4 чайних ложки
  • Жовток яєчний - 1 штука
слойки
Складові.
слойки
Тісто розморозити і розрізати на чотири частини.
слойки
Розкачайте в прямокутник кожен з них.
слойки
На одній з довгих сторін зробіть косі надрізи на 1/2 ширини.
слойки
На протилежний край по всій довжині покладіть родзинки.
слойки
Загорніть ягоди тестом в трубочку, притисніть і посипте по краю цукром.
слойки
Акуратно згорніть рулетом.
слойки
Тепер поверніть його в равлика. Перекладіть на деко.
слойки
Поставте в тепле місце приблизно на 40 хвилин для вистоювання. Потім змастіть жовтком і посипте цукром.
слойки
Випікайте в гарячій духовці при t = 180 приблизно 15-20 хвилин.
слойки
Смачного!

Схожі рецепти