Відбивні з капусти
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів цікавих варіантів овочевих страв пропоную відмінний рецепт приготування відбивних з капусти. Хрустка скоринка надає такої звичної капусті неймовірний смак.
Відмінна альтернатива м'ясної страви - відбивні з капусти в домашніх умовах. Це досить апетитне, до того ж бюджетне блюдо. Такі відбивні можна взяти з собою на пікнік або подавати до столу з гарніром.
- Капуста - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Панірувальні сухарі - 100 грам
1. Капусту краще брати молоду, щоб листочки були м'якими. Насамперед необхідно розрізати капусту на 4 частини і опустити в киплячу воду на 3-5 хвилин. Потім воду злити і дати капусті трохи охолонути і висушують.
2. Остигнули листочки акуратно зняти і легенько відбити.
3. Щоб відбивні з капусти в домашніх умовах були в апетитною скоринці потрібно приготувати кляр. Для цього в невеликій мисці збити яйце з молоком. Додати сіль і перець за смаком. При бажанні всипати дрібку сушеної зелені або спецій.
4. По одному опускаючи листочки в яйце, занурити їх з двох сторін.
5. Після яйця обваляти капусту в панірувальних сухарях. При бажанні в рецепт приготування відбивних з капусти можна використовувати паніровці зі спеціями або просіяне борошно.
6. На сковороді розігріти вершкове і рослинне масло. Відправити туди відбивні і смажити з двох сторін до появи скоринки. Потім викласти на паперовий рушник, щоб промокнути зайві масло, і можна подавати до столу.