Велью
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати велюте, що є одним з чотирьох основних соусів французької кухні. Він відмінно доповнює смак різноманітних страв з птиці, м'яса або риби. Він насичений і смачний.
Хороший соус може врятувати невдалий блюдо, а також урізноманітнити смак звичних нам страв, наприклад, з курки або риби. Велюте служить основою для приготування багатьох інших соусів, адже він є базовою основою французької кухні. Зробити такий соус дуже навіть просто, пропоную спробувати і переконатися в цьому самостійно.
- Очищене вершкове масло - 62 грам
- Борошно пшеничне - 62 грам
- Бульйон - 1, 25 L
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
1. В сотейник вливаю очищенное сливочное масло (яке готується методом розтоплюючи звичайного вершкового і відділення білків, виходить чиста маса), відправляю його на вогонь і доводжу до слабкого кипіння, потім всипав просіяне борошно.
2. Дерев'яною лопаткою енергійно перемішую вміст сотейника, повинна вийти гладка і креязик консистенція.
3. Тонкою цівкою вливаю білий бульйон, який у мене залишився після відварювання курки.
4. У мене виходить близько 1, 5 літра світлої рідини, яку прогріваю на вогні і весь час помішують.
5. Після закипання роблю самий слабкий вогонь і варю соус близько 50 хвилин, повинно вийти близько 1 L.
6. Готовий соус (базову основу) переливаю в контейнер для зберігання, за смаком солю і перчу. Смачного!