Великодній Агнець
(покроковий рецепт з фото)
Фігурка Агнця (кротон символи, смирення і жертовності) обов'язково повинна бути на Великодньому столі. Її можна вирізати з масла або сиру, а можна спекти в спеціально формі.
Міксером збиваємо м'яке вершкове масло з цукром до пишної піни, поступово додаючи яйця. Борошно змішати з крохмалем і просіваємо через сито, додаємо ванільний цукор. У масляну масу вводимо суху суміш і швидко замішуємо тісто.
Спеціальну форму змащуємо маслом, виливаємо в неї тісто і запікаємо в духовки при 180С 30-40 хв.
Повністю остиглого агнця виймаємо з форми, обрізаємо підставу так, щоб він міг стояти, і прикрашаємо глазур'ю або цукровою пудрою.
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 125 грам
- Яйця - 3 штуки
- Ванільний цукор - 50 грам
- Борошно - 80 грам
- Крохмаль - 70 грам
- Розпушувач для тіста - 5 грам
Міксером збиваємо м'яке вершкове масло з цукром до пишної піни, поступово додаючи яйця. Борошно змішати з крохмалем і просіваємо через сито, додаємо ванільний цукор. У масляну масу вводимо суху суміш і швидко замішуємо тісто.
Спеціальну форму змащуємо маслом, виливаємо в неї тісто і запікаємо в духовки при 180С 30-40 хв.
Повністю остиглого агнця виймаємо з форми, обрізаємо підставу так, щоб він міг стояти, і прикрашаємо глазур'ю або цукровою пудрою.
Спеціальну форму змащуємо маслом, виливаємо в неї тісто і запікаємо в духовки при 180С 30-40 хв.
Повністю остиглого агнця виймаємо з форми, обрізаємо підставу так, щоб він міг стояти, і прикрашаємо глазур'ю або цукровою пудрою.