Рецепт Великодній Агнець фото

Великодній Агнець
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Пасха
Десерти

Фігурка Агнця (кротон символи, смирення і жертовності) обов'язково повинна бути на Великодньому столі. Її можна вирізати з масла або сиру, а можна спекти в спеціально формі.

Міксером збиваємо м'яке вершкове масло з цукром до пишної піни, поступово додаючи яйця. Борошно змішати з крохмалем і просіваємо через сито, додаємо ванільний цукор. У масляну масу вводимо суху суміш і швидко замішуємо тісто.

Спеціальну форму змащуємо маслом, виливаємо в неї тісто і запікаємо в духовки при 180С 30-40 хв.

Повністю остиглого агнця виймаємо з форми, обрізаємо підставу так, щоб він міг стояти, і прикрашаємо глазур'ю або цукровою пудрою.


  • Вершкове масло - 125 грам
  • Цукор - 125 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Ванільний цукор - 50 грам
  • Борошно - 80 грам
  • Крохмаль - 70 грам
  • Розпушувач для тіста - 5 грам
Міксером збиваємо м'яке вершкове масло з цукром до пишної піни, поступово додаючи яйця. Борошно змішати з крохмалем і просіваємо через сито, додаємо ванільний цукор. У масляну масу вводимо суху суміш і швидко замішуємо тісто.

Спеціальну форму змащуємо маслом, виливаємо в неї тісто і запікаємо в духовки при 180С 30-40 хв.

Повністю остиглого агнця виймаємо з форми, обрізаємо підставу так, щоб він міг стояти, і прикрашаємо глазур'ю або цукровою пудрою.

Схожі рецепти