Великий торт
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати великий торт можна на День Народження, ювілей або інше торжество. Великий шоколадний торт виходить неймовірно смачним, а нехитре прикраса робить його естетичним і красивим.
Цей торт готується досить швидко і виходить ніжним і повітряним. Крем можна використовувати будь-який, але цей найкраще просочує бісквітні коржі. Іриску можна брати готову, вона прекрасно збивається з вершковим маслом. Прикрасити також можна на ваш смак. Я виходила з простого рішення: прикрасила тертим шоколадом.
- Вершкове масло - 650 грам (по 250 г в тісто, 150 г в крем)
- Борошно - 2, 5 склянки(1 стакан в шоколадне тісто)
- Яйця - 3 штуки
- Розпушувач - 6 чайних ложок (по 3 чайні ложки в тісто)
- Крем - 4 Ст. Ложки (по 2 столові ложки в тісто)
- Цукор - 1 склянок
- Ванільний цукор - За смаком
- Какао - 3/4 склянки
- Згущене молоко - 500 кілограм (варена, можна взяти "іриску" )
- Вершки - 100 грам
1. Для початку потрібно приготувати шоколадний корж: змішуємо какао з борошном, ванільним цукром, сіллю за смаком і розпушувачем.
2. Візьміть форму для випічки, змастіть її маслом і присипте какао. Надішліть поки її в холодильник.
3. Збийте вершкове масло з цукром, поступово введіть яйця і продовжуйте збивати.
4. В ту суміш додайте трохи какао з борошном, перемішайте, потім додайте сметану і висипте решту масу з какао. Замісити однорідне тісто.
5. Викладіть готове тісто в охолоджену форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Після випікання дайте коржу трохи охолонути і витягніть його з форми.
6. Тепер готуємо біле тісто. Готується воно так само, як і шоколадне, тільки без додавання какао. Викладіть його в форму для запікання і також відправте в духовку на 30 хвилин.
7. Після повного охолодження коржа його можна витягти з форми.
8. Тепер потрібно приготувати крем: збийте іриску з вершковим маслом до пишного стану.
9. Крем краще відправити на годину в холодильник, а вже після промазуйте їм коржі. Готові коржі я розрізала навпіл, у мене вийшло їх 4.
10. Добре притискайте коржі до крему, не шкодуйте його. Він може стікати по краях, це цілком нормально.
11. Краї теж потрібно гарненько промазати кремом. Бісквіт дуже добре просочується таким кремом, в результаті торт виходить дуже ніжним і м'яким.
12. Я посипала тертим шоколадом, а ви можете прикрасити його на ваш смак. Включайте свою фантазію і експериментуйте з прикрасою!