Рецепт Великий торт фото

Великий торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Пісні страви , Веганські страви
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 4-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Приготувати великий торт можна на День Народження, ювілей або інше торжество. Великий шоколадний торт виходить неймовірно смачним, а нехитре прикраса робить його естетичним і красивим.

Опис приготування:

Цей торт готується досить швидко і виходить ніжним і повітряним. Крем можна використовувати будь-який, але цей найкраще просочує бісквітні коржі. Іриску можна брати готову, вона прекрасно збивається з вершковим маслом. Прикрасити також можна на ваш смак. Я виходила з простого рішення: прикрасила тертим шоколадом.

  • Вершкове масло - 650 грам (по 250 г в тісто, 150 г в крем)
  • Борошно - 2, 5 склянки(1 стакан в шоколадне тісто)
  • Яйця - 3 штуки
  • Розпушувач - 6 чайних ложок (по 3 чайні ложки в тісто)
  • Крем - 4 Ст. Ложки (по 2 столові ложки в тісто)
  • Цукор - 1 склянок
  • Ванільний цукор - За смаком
  • Какао - 3/4 склянки
  • Згущене молоко - 500 кілограм (варена, можна взяти"Іриску" )
  • Вершки - 100 грам
великий торт - фото крок 1
1. Для початку потрібно приготувати шоколадний корж: змішуємо какао з борошном, ванільним цукром, сіллю за смаком і розпушувачем.
великий торт - фото крок 2
2. Візьміть форму для випічки, змастіть її маслом і присипте какао. Надішліть поки її в холодильник.
великий торт - фото крок 3
3. Збийте вершкове масло з цукром, поступово введіть яйця і продовжуйте збивати.
великий торт - фото крок 4
4. В ту суміш додайте трохи какао з борошном, перемішайте, потім додайте сметану і висипте решту масу з какао. Замісити однорідне тісто.
великий торт - фото крок 5
5. Викладіть готове тісто в охолоджену форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Після випікання дайте коржу трохи охолонути і витягніть його з форми.
великий торт - фото крок 6
6. Тепер готуємо біле тісто. Готується воно так само, як і шоколадне, тільки без додавання какао. Викладіть його в форму для запікання і також відправте в духовку на 30 хвилин.
великий торт - фото крок 7
7. Після повного охолодження коржа його можна витягти з форми.
великий торт - фото крок 8
8. Тепер потрібно приготувати крем: збийте іриску з вершковим маслом до пишного стану.
великий торт - фото крок 9
9. Крем краще відправити на годину в холодильник, а вже після промазуйте їм коржі. Готові коржі я розрізала навпіл, у мене вийшло їх 4.
великий торт - фото крок 10
10. Добре притискайте коржі до крему, не шкодуйте його. Він може стікати по краях, це цілком нормально.
великий торт - фото крок 11
11. Краї теж потрібно гарненько промазати кремом. Бісквіт дуже добре просочується таким кремом, в результаті торт виходить дуже ніжним і м'яким.
великий торт - фото крок 12
12. Я посипала тертим шоколадом, а ви можете прикрасити його на ваш смак. Включайте свою фантазію і експериментуйте з прикрасою!

Схожі рецепти