Вегетаріанський холодець
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви відязикалися від продуктів тваринного походження, то це ще не означає що потрібно позбавляти себе всіх звичних страв! Тому ділюся перевіреним рецептом вегетаріанського холодцю на агар-агар.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати вегетаріанський холодець. Головне в цьому рецепті, зробити насичений концентрований бульйон. Ви можете використовувати овочевий або грибний кубик, також підійде бульйон від варіння бобових. Соєве м'ясо можна замінити на соєву спаржу або печериці. Всі овочі додайте за бажанням, можна приготувати холодець тільки на основі соєвого текстурат. Блюдо виходить дуже смачним, ситним і святково змориться. Саме те для новорічних свят!
- Морква - 1/2 штуки
- Цибуля - 1/2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
- Запашний перець - 1/4 чайних ложки
- Перець горошком - 1/4 чайних ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Якщо-якщо - 4-5 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Болгарський перець - 1/2 чайних ложки
- Кукурудза - 100 грам
- Зелень - За смаком
- Соєве м'ясо - 80-100 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Соєве м'ясо замочіть в гарячій воді на 20 хвилин. Потім промийте в холодній і відіжміть.
Розділіть соєве м'ясо на волокна, полийте олією і перемішайте.
Приготуйте овочевий бульйон. Закип'ятіть воду зі спеціями, сіллю, цибулею, часником та морквою. Варіть бульйон 15-20 хвилин.
На дно форми викладіть кукурудзу і дрібно посічену зелень.
Зверху викладіть болгарський перець порізаний кубиками і варену моркву кружечками.
Потім викладіть соєве м'ясо.
У невеликій кількості холодної води розмішайте агар-агар до повного розчинення.
Овочевий бульйон процідіть. Doʙavьte якщо-якщо. Доведіть до кипіння, provara 3 хвилини.
Вилийте бульйон в форму. Залиште в холодильнику на 1 годину до повного застигання.
Вегетаріанський холодець готовий!
Смачного!