Борщ вегетаріанський з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Такий борщ можна запропонувати зі сметаною на обід не тільки людям не едящім м'ясо, але і тим, хто поститься, дітям. Кількість грибів можна варіювати, я для ситності частина грибів завжди заміняю квасолею.
Для варіння борщу знадобиться вода, овочі та гриби. Поріжте всі овочі, посмажте, відваріть згідно докладної фото-інструкції і у Вас вийде смачний вегетаріанський борщ! хай щастить!
- Вода - 3 L
- Гриби (печериці) - 300 грам (свіжі або морожені)
- Буряк - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 5-7 штук
- Капуста білокачанна - 700-900 грам
- Квасоля стручкова - 250 грам
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Зелень - За смаком
- Крем - За смаком

Приготуйте продукти для борщу. Так як зараз зима, у мене є в морозилці заморожені овочі, які вже підготовлені для варіння-смаження. Якщо овочі свіжі, то потрібно їх вимити і очистити.

Поріжте цибулю кубиками, морква і буряк соломкою. Воду для борщу посоліть і доведіть до кипіння.

Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте першої буряк до напівготовності.

Додайте цибулю та моркву, обсмажте ще пару хвилин.

Додайте НЕ крупно порізані гриби (печериці) і періодично помішуючи смажте 5-7 хвилин.

Влийте томатну пасту розведену в невеликій кількості води, додайте сіль, перець чорний і тушкуйте до готовності борщову заправку.

Картопля очистіть, вимийте і поріжте не великими шматочками. У киплячу солону воду покладіть картоплю і проваріть 15 хвилин.

Наріжте тонко білокачанну капусту. Додайте її в борщ разом зі стручкової квасолею. Варіть 10 хвилин.

Додайте борщову заправку в борщ, зелень. Відкоректуйте на сіль. Проваріть пару хвилин і можна вимикати вогонь.

Борщ готовий! Дайте йому настоятися хвилин 20-30.

Подавайте борщ із зеленню і сметаною. Суворим вегетаріанцям (веганів) без сметани. Приємного!