Борщ вегетаріанський дієтичний
(покроковий рецепт з фото)
Вегетаріанський борщ - це смачне, поживна і одночасно легке блюдо. Такий борщ має всі найкорисніші овочі, тому його можна сміливо їсти людям, дотримуються дієти і правильного харчування.
Традиційний борщ вариться з квасолею, але для пріготволенія дієтичного вегетаріанського супу нам знадобляться тільки картопля, цибуля, буряк і капуста. Відсутність квасолі також прискорить приготування страви. Такий борщ можна варити як у звичайній каструлі, так і в мультиварці, останній спосіб заощадить ваш час і сили ще більше. Я пропоную вам рецепт, як приготувати борщ вегетаріанський дієтичний, щоб на смак він вийшов не гірше, ніж звичайний, зварений на м'ясному бульйоні.
- Картопля - 5-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Буряк - 0, 5 штуки
- Капуста - 400 грам
- Томатний сік - 350 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1-2 штук
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля, буряк і цибулю очистіть.
У каструлю об'ємом 5 л наберіть 2/3 води і доведіть до кипіння. Картопля поріжте на невеликі шматочки, відправте в киплячу воду і варіть 10-15 хвилин. Для борщу я раджу брати картопля таких сортів, який добре і швидко раскіпается, тоді борщ буде мати хороший навар.
До напівготовому картоплі відправте нашатковану капусту.
Для засмажкою натріть на крупній тертці буряк і подрібніть цибулю.
Обсмажте їх в невеликій кількості рослинного масла. Додайте томатний сік, сіль, перець і лавровий лист. Гасіть до випаровування рідини.
Заправка для борщу готова. Її слід додавати в борщ тільки тоді, коли і картопля, і капуста готові. Варіть борщ до готовності ще хвилин 10-12. Залиште борщ на 30-60 хвилин, щоб він настоявся.
Борщ готовий. Смачного!