Вегетаріанські котлети з гречки
(покроковий рецепт з фото)
У скарбничку з недорогими і простими стравами пропоную вам додати цей цікавий варіант, як приготувати вегетаріанські котлети з гречки з картоплею. Чудова альтернатива м'ясу:) Спробуйте!
Нам буде потрібно зовсім небагато інгредієнтів, щоб зробити такі апетитні котлетки. В даному випадку набір спецій класичний: сіль і перець, але щоб зробити блюдо ще духмяний і смачніше, можете додати і інші приправи за смаком. Обсмажені котлетки можна довести до готовності як на сковороді під кришкою, так і в духовці, наприклад.
- Гречана крупа - 1 Склянка(+ 2 склянки води)
- Картопля - 2 штуки
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Вода - За смаком (для фаршу; за потреби)
1. Гречану крупу промийте, обсушити, залийте чистою водою і відваріть до готовності, підсолити за смаком. Картопля очистіть і натріть на тертці.
2. Додайте остигнула кашу, сіль і спеції. Перемішайте до однорідності. Додайте трохи води, щоб маса добре ліпилася.
3. Вологими руками сформуйте невеликі котлетки.
4. Викладіть на сковороду з розігрітим маслом і обсмажте до рум'яної скоринки.
5. Після накрийте кришкою і доведіть до повної готовності на середньому вогні.
Подавайте до столу гарячими, з овочами або соусом до смаку.
Смачного!
Подавайте до столу гарячими, з овочами або соусом до смаку.
Смачного!