Вегетаріанське заливне до Нового Року
(покроковий рецепт з фото)
Всім і завжди хочеться неодмінно яскравого і смачного свята. А якщо ви не їсте м'ясо, можу запропонувати рецепт цікавого овочевого заливного! Воно буде прикрасою столу і порадує вегетаріанців!
Як приготувати вегетаріанське заливне на Новий рік без желатину? Дуже просто! використовуйте агар, це рослинний замінник желатину, отримують його з бурих водоростей. Технологія приготування трохи відрізняється, але з ним теж легко готувати. Щоб заливне відмінно виходило з формочок, потримайте їх пару хвилин в гарячій воді, а потім переверніть на тарілочку. Дивіться рецепт, я докладно все розповім!
- Болгарський перець - 0, 5 штуки
- Морква - 1 штука
- Кольорова капуста - 100-120 грам
- Горошок - 3 Ст. Ложки
- Кукурудза - 3 Ст. Ложки (варена або консервована)
- Перець горошком - 4-5 штук
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Якщо-якщо - 5 грам
- Вода - 200-220 мілілітрів

Отже, першим справа підготуйте всі необхідні овочі. Морква я отварила заздалегідь, тому що вона довго вариться і довго остигає. Кукурудзу можна взяти варену або консервовану.

Капуста і горошок потребують тепловій обробці, а ось перець болгарський не варто варити, мені здається сирої в холодці він смачніший. Але можна і проварити пару хвилин, робіть, як подобається саме вам. Покладіть капусту і горошок в сотейник, додайте лавровий лист, сіль, перець горошком, залийте все склянкою води. provara про 10 хвилин.

Очистіть моркву і вимийте перець, видаліть у нього насіння. Поріжте частина овочів кубиками, а частина - красиво, для прикраси.

У глибокій мисці з'єднайте варений горох, подрібнену капусту (нЕ ріжте її занадто дрібно! ), морква, болгарський перець і кукурудзу.

Візьміть глибокі салатниці (або просто мисочки) і викладіть до них спочатку прикраса.

Заповніть овочами.

Після варіння овочів у нас залишився овочевий бульйон. Вийміть з нього спеції. Спробуйте на сіль, відкоригуйте на свій смак. Додайте агар-агар і доведіть до кипіння бульйон. Перемішуйте, поки агар-агар не розчиниться повністю. Зніміть з вогню. Дайте трохи охолонути і залийте желюючий сумішшю овочі. Надішліть в холод на 2 годину. Після чого витягніть холодець і переверніть його тарілочку. Подавайте, прикрасивши зеленню.