Вегетаріанське пісочне тісто
(покроковий рецепт з фото)
Основна відмінність раціону вегетаріанців - відсутність в меню продуктів тваринного походження, в тому числі і яєць. Саме з огляду на це ми будемо готувати відмінне пісочне тісто.
Це тісто можна використовувати для приготування будь-вегетаріанської випічки. Готуйте його так: розм'якшіть масло, розітріть його з цукром, додайте сметану і розмішуйте до повного розчинення цукру. Потім додайте в суміш борошно, соду і оцет. Замісити тісто і дайте йому постояти в холодильнику 2 годину. Можна і більше. Потім використовуйте для приготування страв. Смачного!
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 150 грам
- Крем - 5 Ст. Ложок
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
Вершкове масло розріжте на шматочки, дайте йому розм'якшити при кімнатній температурі.
Потім розітріть його з цукром, додайте сметану і розмішуйте до повного розчинення цукру.
Додайте окремо соду і оцет, а також борошно, замісіть тісто. Соду НЕ гасіть, реакція буде відбуватися в процесі випічки. Загорніть тісто в плівку і приберіть на 2 години в холодильник.
Готове тісто розкачати в пласт, використовуйте для приготування вашої улюбленої випічки. З такого тіста вийде відмінний печиво, а якщо розкачати тонший - чудові коржі для торта.