Вегетаріанське тісто
(покроковий рецепт з фото)
Таке вегетаріанське тісто в домашніх умовах я зазвичай використовую для випічки хліба - виходить здорова і корисна заміна звичайному магазинному хлібу, Проте смачна, зате повністю натуральна!
Цей рецепт приготування вегетаріанського тесту мені імпонує своєю універсальністю. Якщо хочеться солодкого - я додаю більше цукру або меду, всипав в тісто родзинки і горіхи і печу коржики. Якщо ж хочеться чогось незвичайного - печу з тіста хліб з якимись цікавими добавками на зразок кукурудзи, базиліка і т.Д. Так що виходить в будь-якому випадку смачніше і корисніше магазинного аналога - адже ви його зробили своїми руками!
- Борошно - 2-3 склянок (скільки тісто візьме. Раджу використовувати різні види борошна в одному виробі.)
- Розпушувач - 2-3 чайних ложок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Соеве молоко - 450 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Спеції - За смаком (якщо готуєте солодку випічку - ванілін і кориця, якщо хліб - тоді коріандр і кмин)
1. В молоко додаємо гашене оцтом соду або пекарський порошок. Чекаємо, поки вступить в реакцію, перемішуємо. Потім додамо сіль, цукор і спеції.
2. І тільки потім потроху всипаємо борошно. Перемішаємо до однорідності, запікаємо хліб або здобу в духовці.
3. Смачного!