Веганські песто
(покроковий рецепт з фото)
Песто - традиційний італійський соус зі свіжого базиліка, оливкового масла, сиру і кедрових горіхів. Такий соус добре підходить для піци, пасти, салатів і хліба. Веганська версія песто відрізняється тим, що замість сиру використовуються харчові дріжджі. Вони додадуть соусу приємний сирно-горіховий смак.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати веганські песто. У рецепті використовуються кедрові горіхи, але ви можете замінити їх на пекан або гарбузове насіння.
- Базилік - 1 пучок
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Кедрові горіхи - 100 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Харчові дріжджі - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
З лимона вичавіть 3 столових ложки соку.
Очистіть часник, поріжте на великі шматочки, щоб було простіше подрібнювати в блендері.
Базилік помийте, обсушити. Відірвіть листочки від стебел.
Складіть всі інгредієнти в окрему ємність. Подрібніть блендером до однорідної консистенції.
Веганські песто готовий, смачного!