Веганські чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Чізкейк - це відкритий пиріг з м'якого сиру і пісочного печива. Є багато рецептів, як приготувати веганські чізкейк без яєць і молочних продуктів. Я пропоную спробувати класичний чізкейк на основі шовкового тофу. У нього легка текстура, яка нагадує пудинг, тому і чізкейк виходить дуже ніжним на смак.
Це базовий рецепт чізкейку, за бажанням в нього можна додати ягоди або какао. Якщо ви хочете добитися максимальної схожості з оригіналом, то обов'язково використовуйте шовковий тофу, він продається в упаковці тетрапак. Звичайний (твердий) тофу теж можна взяти, але тоді за смаком чізкейк буде нагадувати швидше сирну запіканку. Дана кількість інгредієнтів розраховане на форму діаметром 22-24 см.
- Печиво - 300 грам
- Маргарин - 100 грам
- Тофу шовковий - 500 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Цукор - 70 грам
- Крохмаль - 3, 5 Ст. Ложки
- Рослинна молоко - 50 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Подрібніть в блендері печиво в крихту.
Змішайте печиво і маргарин до однорідної липкої маси. Утрамбуйте її в форму для випічки, виліпити бортики. Випікайте корж в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
Вичавіть з лимона сік. Крохмаль заздалегідь розчиніть у воді, буде потрібно приблизно 7 ст. Ложок.
У блендері подрібніть все решту складових. Вилийте масу на корж і відправте випікатися ще на 30-40 хвилин.
Готовність чизкейка можна визначити за зовнішнім виглядом - він стане більш золотистого кольору. Залиште його на пару годин в холодильнику.
Веганські чізкейк готовий, смачного!