Рецепт Ватрушки з сиру фото

Ватрушки з сиру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Полудень
Випічка , Булочки , Ватрушки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати ватрушки з сиру, використовуючи готове дріжджове тісто. Приготування не займе багато часу, а смак порадує. Відмінна домашня випічка до чаювання.

Опис приготування:

Іноді при приготуванні начинки сирна маса виділяє рідину. Щоб, при випіканні через соку ватрушки не підгоріли, начинку слід трохи зцідити. Якщо ваш сир вийшов зовсім рідким, то додайте в нього чайну ложку картопляного крохмалю, тоді при випічці начинка схопиться.

  • Дріжджове тісто - 1 кілограм
  • Сир - 300 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Ванілін - 5 грам
ватрушки з сиру - фото крок 1
1. Готовому дрожжевому тесту дайте подняться. На посипаною борошном робочій поверхні обробити тісто, сформувавши кульки однакового розміру.
ватрушки з сиру - фото крок 2
2. У невеликій мисці розімніть сир виделкою. Потім додайте яйце, цукор і ванілін. Перемішайте і приберіть на час в сторону.
ватрушки з сиру - фото крок 3
3. За допомогою склянки зробіть в кульках тесту поглиблення. Перед цим тісто можна трохи розкачати качалкою, якщо кульки тесту вийшли досить великими.
ватрушки з сиру - фото крок 4
4. У вийшло поглиблення покладіть сирну начинку. Сфорязикні ватрушки викладіть на деко і змастіть яйцем.
ватрушки з сиру - фото крок 5
5. Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте ватрушки до утворення рум'яної скоринки. Після остудіть і подавайте до столу.

Схожі рецепти