Ватрушки з сиру
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати ватрушки з сиру, використовуючи готове дріжджове тісто. Приготування не займе багато часу, а смак порадує. Відмінна домашня випічка до чаювання.
Опис приготування:
Іноді при приготуванні начинки сирна маса виділяє рідину. Щоб, при випіканні через соку ватрушки не підгоріли, начинку слід трохи зцідити. Якщо ваш сир вийшов зовсім рідким, то додайте в нього чайну ложку картопляного крохмалю, тоді при випічці начинка схопиться.
- Дріжджове тісто - 1 кілограм
- Сир - 300 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 5 грам
1. Готовому дрожжевому тесту дайте подняться. На посипаною борошном робочій поверхні обробити тісто, сформувавши кульки однакового розміру.
2. У невеликій мисці розімніть сир виделкою. Потім додайте яйце, цукор і ванілін. Перемішайте і приберіть на час в сторону.
3. За допомогою склянки зробіть в кульках тесту поглиблення. Перед цим тісто можна трохи розкачати качалкою, якщо кульки тесту вийшли досить великими.
4. У вийшло поглиблення покладіть сирну начинку. Сфорязикні ватрушки викладіть на деко і змастіть яйцем.
5. Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте ватрушки до утворення рум'яної скоринки. Після остудіть і подавайте до столу.