Ватрушки з сиру
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати ватрушки з сиру, використовуючи готове дріжджове тісто. Приготування не займе багато часу, а смак порадує. Відмінна домашня випічка до чаювання.
Іноді при приготуванні начинки сирна маса виділяє рідину. Щоб, при випіканні через соку ватрушки не підгоріли, начинку слід трохи зцідити. Якщо ваш сир вийшов зовсім рідким, то додайте в нього чайну ложку картопляного крохмалю, тоді при випічці начинка схопиться.
- Дріжджове тісто - 1 кілограм
- Сир - 300 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 5 грам
1. Готовому дрожжевому тесту дайте подняться. На посипаною борошном робочій поверхні обробити тісто, сформувавши кульки однакового розміру.
2. У невеликій мисці розімніть сир виделкою. Потім додайте яйце, цукор і ванілін. Перемішайте і приберіть на час в сторону.
3. За допомогою склянки зробіть в кульках тесту поглиблення. Перед цим тісто можна трохи розкачати качалкою, якщо кульки тесту вийшли досить великими.
4. У вийшло поглиблення покладіть сирну начинку. Сфорязикні ватрушки викладіть на деко і змастіть яйцем.
5. Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте ватрушки до утворення рум'яної скоринки. Після остудіть і подавайте до столу.