Рецепт Ватрушки з сиром фото

Ватрушки з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Булочки, Ватрушки

Приготуємо ватрушки з сиром. Дуже люблю ватрушки незвичайної форми. Під словом ватрушка слід розуміти булочку з начинкою з сиру. Найчастіше ватрушки готуються відкриті. Я зустрічала ватрушки різних форм, але мені найбільше подобається формування-трояндочка.


Перед випічкою, після змазування ватрушек жовтком, самі ватрушки можна присипати цукром. Тоді кристалики цукру не встигнуть розтанути, на скоринці утворюється карамель, яка не тільки зробить ватрушки блискучими, але і більш солодкими і красивими.


  • Дріжджове покупне тісто - 500 грам
  • Сир - 0, 5 кілограма
  • Борошно для роботи - 100 грам
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Ваніль - 10 За смаком
  • Яйце - 1 штука
ватрушки з сиром - фото крок 1
1. Візьміть покупне дріжджове здобне тісто. Припудрите стіл борошном і наріжте тісто на невеликі шматочки. Кожен шматочок скачайте в кульку.
ватрушки з сиром - фото крок 2
2. Відкладіть кульки тісто в сторону. Візьміть для роботи тільки один.
ватрушки з сиром - фото крок 3
3. Розкачайте кульку тесту на столі, присипаному борошном.
ватрушки з сиром - фото крок 4
4. На млинці зробіть три надрізи, згідно фото.
ватрушки з сиром - фото крок 5
5. На млинець тесту викладіть начинку. Для начинки змішайте сир зі столовою ложкою цукру і сметани. Для аромату можна додати ваніль в начинку. Сметана не дасть начинки втекти з ватрушки.
ватрушки з сиром - фото крок 6
6. Підніміть один сектор млинчика за два кінчика. Оберніть цю частину тесту навколо сиру і закріпіть, склеївши краю. Тепер візьміть другу часто сектора. Оберніть навколо начинки і першого сектора. Так само поступите з останньою частиною сектора.Хорошо закріпіть краю. Вийшла трояндочка.
ватрушки з сиром - фото крок 7
7. Перенесіть ватрушки на деко. Змастіть збитим жовтком.
ватрушки з сиром - фото крок 8
8. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте ватрушки в духовці близько 15 хвилин.
Подайте до столу)

Схожі рецепти