Ватрушки з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Приготуємо ватрушки з сиром. Дуже люблю ватрушки незвичайної форми. Під словом ватрушка слід розуміти булочку з начинкою з сиру. Найчастіше ватрушки готуються відкриті. Я зустрічала ватрушки різних форм, але мені найбільше подобається формування-трояндочка.
Перед випічкою, після змазування ватрушек жовтком, самі ватрушки можна присипати цукром. Тоді кристалики цукру не встигнуть розтанути, на скоринці утворюється карамель, яка не тільки зробить ватрушки блискучими, але і більш солодкими і красивими.
- Дріжджове покупне тісто - 500 грам
- Сир - 0, 5 кілограма
- Борошно для роботи - 100 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Ваніль - 10 За смаком
- Яйце - 1 штука
1. Візьміть покупне дріжджове здобне тісто. Припудрите стіл борошном і наріжте тісто на невеликі шматочки. Кожен шматочок скачайте в кульку.
2. Відкладіть кульки тісто в сторону. Візьміть для роботи тільки один.
3. Розкачайте кульку тесту на столі, присипаному борошном.
4. На млинці зробіть три надрізи, згідно фото.
5. На млинець тесту викладіть начинку. Для начинки змішайте сир зі столовою ложкою цукру і сметани. Для аромату можна додати ваніль в начинку. Сметана не дасть начинки втекти з ватрушки.
6. Підніміть один сектор млинчика за два кінчика. Оберніть цю частину тесту навколо сиру і закріпіть, склеївши краю. Тепер візьміть другу часто сектора. Оберніть навколо начинки і першого сектора. Так само поступите з останньою частиною сектора.Хорошо закріпіть краю. Вийшла трояндочка.
7. Перенесіть ватрушки на деко. Змастіть збитим жовтком.
8. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте ватрушки в духовці близько 15 хвилин.
Подайте до столу)
Подайте до столу)