Королівські ватрушки з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Сир це не тільки смачно, але корисно. Саме тому варіантів випічки з ним існує чимало. Якщо ви як раз хочете зробити що-небудь солоденьке, то зверніть увагу на цей рецепт.
Поспішаю поділитися з вами цікавим і зовсім нескладним способом, як приготувати королівські ватрушки з сиром. Ніжне дріжджове тісто в поєднанні з начинкою - це приголомшливо! Від такого десерту до чаю точно не зможе відязикатися ні дорослий, ні малюк. Крім того, ви завжди можете доповнити сирну начинку сухофруктами або цукатами, наприклад.
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 3 склянки
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Цукор - 1/2 склянки (якнайменше)
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Сир - 400 грам
- Яйце - 2 штуки
1. Насамперед в глибокій мисці з'єднайте тепле молоко, дріжджі і пару ложок цукор. Залиште, не перемішуючи, хвилин 15.
2. Після ретельно перемішайте. Додайте цукор, що залишився, щіпку солі і всипте борошно.
3. Замісити тісто, додавши рослинне масло. Також для аромату можна додати дрібку ваніліну.
4. Скачайте тісто, змастивши мисочку маслом, накрийте рушником і залиште підходити в теплі. Після першого підходу викладіть на стіл, пам'ятайте добре руками і дайте знову підійти.
5. Тісто має добре підійти і збільшитися в розмірі в 2.5-3 рази.
6. Розділіть його на 12 рівних частин. Скачайте з кожної кульку і викладіть на деко, застелене пергаментом або килимком. Залиште ще хвилин на 15-20, щоб вони підійшли.
7. Після акуратно зробіть в центрі виїмки для начинки.
8. У невеликій мисці з'єднайте сир, трохи цукру і 1 яйце. Ретельно перемішайте.
9. Розкладіть начинку акуратно, щільно притискаючи ложкою.
10. Час, що залишився яйце збийте з невеликою кількістю молока або водички. За допомогою пензлика промажьте тісто з усіх боків.
11. Надішліть деко в розігріту до 190 градусів духовку і випікайте хвилин 15-20 до румяности.
12. Ось такі апетитні королівські ватрушки вийшли в результаті. Приємного чаювання!