Ватрушки «Міккі Маус»
(покроковий рецепт з фото)
Смачні ватрушки з сирно-кокосовою начинкою в незвичайному оформленні. Дякую за рецепт Світлану Стрілець.
Кількість порцій: 4
- Молоко - 150 мілілітрів
- Дріжджі - 1, 5 чайних ложки (сухі швидкодіючі)
- Цукор коричневий - 1, 5 Ст. Ложки (універсальний ТМ "містраль" )
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 70 грам
- Какао-порошок - 1, 5 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки (для тіста - 1 шт; для начинки - 1 шт.)
- Борошно - 2, 5 склянки
- Сир - 200 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Кокосова стружка - 1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 10 грам (для прикраси)
Змішати коричневий цукор і дріжджі.
Додати тепле молоко, перемішати і залишити на 10 хвилин.
Потім додати яйце, шматочки м'якого вершкового масла, сіль, какао-порошок і добре перемішати.
Додати борошно і замісити тісто.
Тісто покласти в глибоку чашку, накрити і поставити в тепле місце на 40-50 хвилин.
За цей час тісто має збільшиться в об'ємі в 2-2, 5 рази.
Підійшло тісто розділити на 16 частин - 4 частини великі, 4 частини поменше і 8 маленьких частин.
Для оформлення однієї ватрушки в вигляді Міккі Мауса знадобиться: одна велика частина тесту, одна поменше і дві маленькі частини тесту. З більшої частини тесту сформувати корж, з частини тесту, яка поменше сформувати довгий джгут, дві маленькі тіста скачати в кульки і трохи притиснути.
Палять покласти на корж з тіста у вигляді обідка. Таким же чином сформувати ще три ватрушки.
Приготувати начинку для ватрушок. У сир додати яйце, цукрову пудру, ванільний цукор, кокосову стружку і добре перемішати.
Деко змастити олією, викласти заготовки з тіста, до кожної докласти по 2 маленьких шматочка з тіста - це будуть "вуха" . Заповнити ватрушки начинкою і випікати в духовці при температурі 180-190 градусів протягом 20-25 хвилин, в залежності від духовки.
Готові ватрушки прикрасити родзинками.
Смачного!