Рецепт Ватрушка з картоплею фото

Ватрушка з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вагітним і годуючим
На полуденок
Випічка, Булочки, Ватрушки

Якщо ви побажали швиденько перекусити, спробувати щось новеньке до чаю або кави, але все солодке вже набридло, тоді придивіться до цього рецепту, і, може, він вам дуже придасться.

Безумовно, багато з нас знають про те, що ватрушки випікаються солодкими, але є ще й інші варіанти, наприклад - ватрушка з картоплею, начинена манною кашею, сиром та іншими інгредієнтами. Але сьогодні ми розглянемо саме ватрушки, які начинені картоплею. Це смачно і ситно.

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Свіжі дріжджі - 25 грам
  • Пшеничне борошно - 450 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 50 грам
  • Картопля - 700 грам
ватрушка з картоплею - фото крок 1
1. Розігрійте молоко, розведіть в ньому свіжі дріжджі, досипьте трохи цукру, відставте в сторону, поки дріжджі не підійдуть. Просійте борошно в миску, влийте молоко з дріжджами, додайте рослинне масло. Замісити тісто, гарненько його вимісити. Поставте в тепленьке містечко, нехай постоїть близько години.
ватрушка з картоплею - фото крок 2
2. Зваріть картоплю в солоній воді, розімніть його, додайте трохи вершкового масла, підсолити, якщо потрібно. Збийте два яйця, змішайте їх з рештою пюре. Додайте трохи насіння кмину в саму начинку, а також кріп або петрушку (на вибір).
ватрушка з картоплею - фото крок 3
3. Потім візьміть вже готове тісто, викладіть його на дошку, розкачайте в довгий поясок. Відрізуйте від нього невеликі шматочки, формуйте з них круглі кульки, викладіть їх на дошку, яка присипана борошном. Залиште кульки на 15 хвилин.
ватрушка з картоплею - фото крок 4
4. З кульки зробіть товстий коржик, в центрі якого зробіть поглиблення. У нього і укладайте начинку.
ватрушка з картоплею - фото крок 5
5. На наступному етапі викладіть ватрушки на змащений маслом лист. Яйце, яке залишилося, збийте в мисці, змастіть їм ватрушки. Також промажте їх сметаною і маслом. Духовку розігрівайте до 200 градусів, випікайте вироби 15 хвилин до повної готовності. Тепер ви знаєте, як приготувати ватрушку з картоплею, а також як порадувати смакотою своїх друзів.

Схожі рецепти