Ватрушка з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви побажали швиденько перекусити, спробувати щось новеньке до чаю або кави, але все солодке вже набридло, тоді придивіться до цього рецепту, і, може, він вам дуже придасться.
Безумовно, багато з нас знають про те, що ватрушки випікаються солодкими, але є ще й інші варіанти, наприклад - ватрушка з картоплею, начинена манною кашею, сиром та іншими інгредієнтами. Але сьогодні ми розглянемо саме ватрушки, які начинені картоплею. Це смачно і ситно.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Свіжі дріжджі - 25 грам
- Пшеничне борошно - 450 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 50 грам
- Картопля - 700 грам
1. Розігрійте молоко, розведіть в ньому свіжі дріжджі, досипьте трохи цукру, відставте в сторону, поки дріжджі не підійдуть. Просійте борошно в миску, влийте молоко з дріжджами, додайте рослинне масло. Замісити тісто, гарненько його вимісити. Поставте в тепленьке містечко, нехай постоїть близько години.
2. Зваріть картоплю в солоній воді, розімніть його, додайте трохи вершкового масла, підсолити, якщо потрібно. Збийте два яйця, змішайте їх з рештою пюре. Додайте трохи насіння кмину в саму начинку, а також кріп або петрушку (на вибір).
3. Потім візьміть вже готове тісто, викладіть його на дошку, розкачайте в довгий поясок. Відрізуйте від нього невеликі шматочки, формуйте з них круглі кульки, викладіть їх на дошку, яка присипана борошном. Залиште кульки на 15 хвилин.
4. З кульки зробіть товстий коржик, в центрі якого зробіть поглиблення. У нього і укладайте начинку.
5. На наступному етапі викладіть ватрушки на змащений маслом лист. Яйце, яке залишилося, збийте в мисці, змастіть їм ватрушки. Також промажте їх сметаною і маслом. Духовку розігрівайте до 200 градусів, випікайте вироби 15 хвилин до повної готовності. Тепер ви знаєте, як приготувати ватрушку з картоплею, а також як порадувати смакотою своїх друзів.