Рецепт Царська ватрушка фото

Царська ватрушка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Яйця
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Пироги, Ватрушки

Якщо ви любите сирні пироги і чизкейки, тоді не проходите мимо і поповните свою кулінарну скарбничку новим рецептом. Хрусткий корж, ніжна начинка: це ідеальний десерт для дітей і дорослих.

Хочу поділитися з вами варіантом, як приготувати царську ватрушку. Ароматне сирне тісто з легкої лимонної ноткою і просте тісто створюють дивно вдалий тандем. Ідеальний варіант - це спекти десерт заздалегідь і дати йому настоятися як слід перед подачею, тоді він буде ще смачніше.

  • Сир - 500 грам
  • Цукор - 1.5 склянки
  • Борошно - 2 склянки
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 4 штуки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 120 грам
царська ватрушка - фото крок 1
1. Для приготування начинки з'єднайте в глибокій мисці стакан цукру, сир і яйця.
царська ватрушка - фото крок 2
2. Додайте ванілін і щіпку солі.
царська ватрушка - фото крок 3
3. Для більш інтенсивного аромату додайте цедру лимона.
царська ватрушка - фото крок 4
4. І за допомогою віночка або міксера збийте все до однорідності.
царська ватрушка - фото крок 5
5. В окремій мисочці з'єднайте просіяне борошно і цукор, що залишився.
царська ватрушка - фото крок 6
6. Додайте розпушувач і натерте на тертці вершкове масло.
царська ватрушка - фото крок 7
7. Ретельно все перемішайте, щоб вийшла однорідна крихта.
царська ватрушка - фото крок 8
8. Більшу частину тіста викладіть у жароміцних форму. Сформуйте борти, щільно притискаючи, і основу.
царська ватрушка - фото крок 9
9. Вилийте на корж раніше приготовлену сирну начинку.
царська ватрушка - фото крок 10
10. Частину, що залишилася крихту розподіліть зверху, щоб прикрити начинку.
царська ватрушка - фото крок 11
11. Надішліть ватрушку в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте хвилин 45 до рум'яної скоринки. Після остудіть у формі трохи і перекладіть на решітку. До подачі дайте постояти мінімум годину.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти