Царська ватрушка
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите сирні пироги і чизкейки, тоді не проходите мимо і поповните свою кулінарну скарбничку новим рецептом. Хрусткий корж, ніжна начинка: це ідеальний десерт для дітей і дорослих.
Хочу поділитися з вами варіантом, як приготувати царську ватрушку. Ароматне сирне тісто з легкої лимонної ноткою і просте тісто створюють дивно вдалий тандем. Ідеальний варіант - це спекти десерт заздалегідь і дати йому настоятися як слід перед подачею, тоді він буде ще смачніше.
- Сир - 500 грам
- Цукор - 1.5 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Яйце - 4 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 120 грам
1. Для приготування начинки з'єднайте в глибокій мисці стакан цукру, сир і яйця.
2. Додайте ванілін і щіпку солі.
3. Для більш інтенсивного аромату додайте цедру лимона.
4. І за допомогою віночка або міксера збийте все до однорідності.
5. В окремій мисочці з'єднайте просіяне борошно і цукор, що залишився.
6. Додайте розпушувач і натерте на тертці вершкове масло.
7. Ретельно все перемішайте, щоб вийшла однорідна крихта.
8. Більшу частину тіста викладіть у жароміцних форму. Сформуйте борти, щільно притискаючи, і основу.
9. Вилийте на корж раніше приготовлену сирну начинку.
10. Частину, що залишилася крихту розподіліть зверху, щоб прикрити начинку.
11. Надішліть ватрушку в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте хвилин 45 до рум'яної скоринки. Після остудіть у формі трохи і перекладіть на решітку. До подачі дайте постояти мінімум годину.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!