Кабачкова ікра «царська»
(покроковий рецепт з фото)
Кабачкова ікра всім знайома з дитинства. Склад її простий. Завдяки доброму смаку і доступності, ця невибаглива закуска міцно завоювала своє місце на нашому обідньому столі.
Пропоную рецепт "царської" кабачкової ікри. Я думаю, що назвали її так тому, що до складу входить баклажан, який облагороджує смак цієї закуски. Ікра виходить ніжною, в міру гострої і ароматною. З шматочком свіжого хліба, грінками, тостами - це відмінний перекус в будь-який час дня.
- Кабачок - 600 грам
- Баклажан - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти для приготування кабачкової ікри.
Цибулю і моркву очистіть, помийте і викладіть в казан або каструлю з товстим дном.
Налийте соняшникову олію і 50 мл. Води. Гасіть лук з морквою в каструлі під кришкою 10-15 хвилин. Періодично перемішуйте.
Кабачки помийте, очистіть і наріжте кубиками. Молоді можна не чистити. Викладіть кабачки в каструлю з морквою і цибулею.
Баклажан очистіть, помийте і теж наріжте кубиками. Додайте в каструлю до інших овочів.
Болгарський перець очистіть, помийте і наріжте. Додайте в каструлю.
Влийте в каструлю 50 мл. Води. Накрийте кришкою і тушкуйте овочі до м'якості. Після збийте блендером до консистенції ікри.
Яйця сіль, додайте цукор і томатну пасту.
Перемішайте ікру і тушкуйте ще 5-6 хвилин. У готову страву додайте подрібнений часник.
Кабачкова ікра "царська" готова. Подавайте на закуску.