Рецепт Кабачкова ікра «царська» фото

Кабачкова ікра «царська»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Кабачкова ікра всім знайома з дитинства. Склад її простий. Завдяки доброму смаку і доступності, ця невибаглива закуска міцно завоювала своє місце на нашому обідньому столі.

Пропоную рецепт "царської" кабачкової ікри. Я думаю, що назвали її так тому, що до складу входить баклажан, який облагороджує смак цієї закуски. Ікра виходить ніжною, в міру гострої і ароматною. З шматочком свіжого хліба, грінками, тостами - це відмінний перекус в будь-який час дня.

  • Кабачок - 600 грам
  • Баклажан - 250 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Соняшникова олія - 30 мілілітрів
кабачкова ікра
Підготуйте всі інгредієнти для приготування кабачкової ікри.
кабачкова ікра
Цибулю і моркву очистіть, помийте і викладіть в казан або каструлю з товстим дном.
кабачкова ікра
Налийте соняшникову олію і 50 мл. Води. Гасіть лук з морквою в каструлі під кришкою 10-15 хвилин. Періодично перемішуйте.
кабачкова ікра
Кабачки помийте, очистіть і наріжте кубиками. Молоді можна не чистити. Викладіть кабачки в каструлю з морквою і цибулею.
кабачкова ікра
Баклажан очистіть, помийте і теж наріжте кубиками. Додайте в каструлю до інших овочів.
кабачкова ікра
Болгарський перець очистіть, помийте і наріжте. Додайте в каструлю.
кабачкова ікра
Влийте в каструлю 50 мл. Води. Накрийте кришкою і тушкуйте овочі до м'якості. Після збийте блендером до консистенції ікри.
кабачкова ікра
Яйця сіль, додайте цукор і томатну пасту.
кабачкова ікра
Перемішайте ікру і тушкуйте ще 5-6 хвилин. У готову страву додайте подрібнений часник.
кабачкова ікра
Кабачкова ікра "царська" готова. Подавайте на закуску.

Схожі рецепти