Рецепт Царська ватрушка з сиром фото

Царська ватрушка з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Сир, Яйця, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Пироги, Ватрушки

Як я люблю це майже витвір мистецтва! ось вже, дійсно, королівське блюдо! Мене навчила його готувати свекруха. З тих пір я знаю, як приготувати царську ватрушку з сиром.

Царську або, як її ще називають, королівську ватрушку готувати на подив просто. Ефект же виходить на рідкість вдалий. До смішного простий рецепт не викликає в голові ейфорії. Зате результат перевершує всі очікування! така ватрушка, звичайно, НЕ ватрушка зовсім. Вона взагалі більше схожа на торт!

  • Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Цукор - 2 склянки
  • Сир - 400 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Ванілін - 2 штуки
  • Сода - 1 Чайна ложка
царська ватрушка з сиром - фото крок 1
Беремо пачку масла або маргарину. Воно повинно полежати в теплі, щоб його можна було нарізати на шматочки. Розтираємо вершкове масло разом з борошном, склянкою цукру, содою і ваніліном руками. У нас виходить така ось крихта.
царська ватрушка з сиром - фото крок 2
Дістаємо сир. Його можна покласти трохи більше або трохи менше, в залежності від його наявності та ваших уподобань. Змішуємо яйця з сиром і склянкою цукру. Висипаємо пачку ваніліну. За бажанням можна додати цедру лимона, родзинки, цукати або шматочки сухофруктів. Змішуємо все до однорідної консистенції.
царська ватрушка з сиром - фото крок 3
Тепер беремо форму для випікання. Змащуємо її маслом або вистилає пергаментним папером. Руками зачерпує жменю борошна і розподіляємо крихтами по всій поверхні. На низ має піти десь дві третини тесту. Зверху виливаємо сирну масу, розрівнюючи ложкою. Присипаємо все рештою тестом. Грудочки можуть бути більше і трохи менше. Великі, як правило, краще зарум'янюється, але виходять більш хрусткими.
царська ватрушка з сиром - фото крок 4
Ставимо пиріг-ватрушку випікати в духовку при температурі 180 градусів на 20-25 хвилин до зарум'янювання верхівки і країв пирога. По готовності витягуємо і нарізаємо на шматочки. Подаємо з чаєм або кавою. Смак, як завжди, дивовижний! Смачного!

Схожі рецепти