Царська ватрушка з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Як я люблю це майже витвір мистецтва! ось вже, дійсно, королівське блюдо! Мене навчила його готувати свекруха. З тих пір я знаю, як приготувати царську ватрушку з сиром.
Царську або, як її ще називають, королівську ватрушку готувати на подив просто. Ефект же виходить на рідкість вдалий. До смішного простий рецепт не викликає в голові ейфорії. Зате результат перевершує всі очікування! така ватрушка, звичайно, НЕ ватрушка зовсім. Вона взагалі більше схожа на торт!
- Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
- Вершкове масло - 250 грам
- Цукор - 2 склянки
- Сир - 400 грам
- Яйця - 2 штуки
- Ванілін - 2 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
Беремо пачку масла або маргарину. Воно повинно полежати в теплі, щоб його можна було нарізати на шматочки. Розтираємо вершкове масло разом з борошном, склянкою цукру, содою і ваніліном руками. У нас виходить така ось крихта.
Дістаємо сир. Його можна покласти трохи більше або трохи менше, в залежності від його наявності та ваших уподобань. Змішуємо яйця з сиром і склянкою цукру. Висипаємо пачку ваніліну. За бажанням можна додати цедру лимона, родзинки, цукати або шматочки сухофруктів. Змішуємо все до однорідної консистенції.
Тепер беремо форму для випікання. Змащуємо її маслом або вистилає пергаментним папером. Руками зачерпує жменю борошна і розподіляємо крихтами по всій поверхні. На низ має піти десь дві третини тесту. Зверху виливаємо сирну масу, розрівнюючи ложкою. Присипаємо все рештою тестом. Грудочки можуть бути більше і трохи менше. Великі, як правило, краще зарум'янюється, але виходять більш хрусткими.
Ставимо пиріг-ватрушку випікати в духовку при температурі 180 градусів на 20-25 хвилин до зарум'янювання верхівки і країв пирога. По готовності витягуємо і нарізаємо на шматочки. Подаємо з чаєм або кавою. Смак, як завжди, дивовижний! Смачного!