Варення з волоського горіха
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся дуже оригінальним рецептом приготування варення з волоського горіха. Скажу відразу: смак специфічний, відверті ласуни НЕ оценят.Но якщо ви гурман, вам це поєднання сподобається!
Звичайно ж, таке варення з волоського горіха в домашніх умовах часто робити не потрібно. Воно виходить дуже вже концентрованим. Зате це чудовий соус до страв. Нудотний десерт такий крем пом'якшить, а легка солодкість доповнить м'ясні та рибні страви. Універсальне варення, спробуйте!
- Горіхи волоські - 0.5 склянки
- Базилік свіжий - 3-4 Пучков
- М'ята - 1 пучок
- Мелісса - 1 пучок
- Мед - 1 Склянка
- Лимон - 1 штука
- Спеції - За смаком (я додаю корицю і трохи анісу, але це до смаку)
1. Варення-конфітюр з горіхів готується просто. У блендері або в кавомолці подрібніть все, крім меду і лимона.
2. Листя базиліка, до речі, я попередньо обдати окропом - це трохи послабить характерну гіркоту. Але якщо у вас базилік молодий і не сильно пахне, можна обійтися без цього.
3. Мед і лимонний сік змішаємо між собою до однорідності, потроху додамо до подрібненої маси. Так ви самі контролюєте консистенцію, яка вам сподобається. Хай щастить!