Варення з горіха
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете якось урізноманітнити свої звичні заготовки, тоді обов'язково рекомендую розглянути цей оригінальний і дійсно приголомшливий варіант, як приготувати варення з горіха.
Щоб повторити цей рецепт, вам знадобляться молочні зелені горіхи. Дуже важливо працювати з ними в гуязиках рукавичках, інакше йод офарбить руки. Процес займає 1.5 тижні в цілому, але насправді все досить просто. Виходить дуже оригінальне варення, яке тільки вартий хоча б раз спробувати!
- Цукор - 2 кілограма
- Горіхи волоські - 100 штук (зелені)
- Лимон - 1 штука
- Гвоздика - 8-10 штук (по бажанню)
1. Горіхи вимийте, очистіть, залийте водою і залиште на 6-7 днів. Двічі в день міняйте воду. Через тиждень зробіть проколи вилкою або зубочисткою і залийте водою ще на пару днів.
2. У велику каструлю відправте цукор і близько 500 мілілітрів води. Додайте сік лимона і гвоздику для аромату. Горіхи промийте, залийте водою і окремо проваріть хвилин 10-12. Після воду злийте, а горіхи перекладіть в сироп. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
3. Коли варення повністю охолоне, знову поставте його на вогонь і доведіть до кипіння. Повторіть цю операцію ще 2 рази, після чого варення з горіха буде готово.