Варення з смородини в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто не любить довго возитися з заготовками, я пропоную досить простий і швидкий рецепт варення зі смородини, яке ми приготуємо в мікрохвильовій печі - відмінний смак всього за пару хвилин.
Цей спосіб приготування варення я відкрила для себе зовсім недавно, мені він дуже сподобався, хочу поділитися з вами і розповісти, як зробити варення з смородини в мікрохвильовці. Можливо, в це відразу і важко повірити, але ласощі виходить відмінне, а, з огляду на те, наскільки мало ми витратимо на нього часу, то цей рецепт взагалі стане незамінним помічником для будь-якої господині, тим більше, що сезон заготівель вже почався. Правда, є в ньому і один недолік: варення можна робити тільки невеликими порціями, але зате дуже швидко і без особливих зусиль. Загалом, якщо в цьому році вам буде лінь витрачати на заготовки по кілька годин, тоді я рекомендую вам зробити варення з смородини в мікрохвильовці в домашніх умовах.
1) Отже, перебираємо ягоди і гарненько їх промиваємо, потім відкидаємо на друшляк. Як тільки смородина підсохне, перекладаємо її в посуд об'ємом не менше 2, 5 літрів і засипаємо цукром, перемішуємо все і залишаємо на годинку.
2) За цей час ягода пустить сік, і ми можемо приступити до приготування варення. Включаємо на мікрохвильовці найпотужніший режим і відправляємо в неї ємність зі смородиною, доводимо до кипіння, дістаємо і перемішуємо все.
3) Тепер знову ставимо варення в піч на 2 хвилини, після чого знову дістаємо його, додаємо перець, перемішуємо і відправляємо в мікрохвильовку вже на 5-8 хвилин.
4) варення готове, тому ми розливаємо його по стерилізованим баночках, а коли воно охолоне, закриваємо банки щільно кришками. Зберігаємо варення в холодильнику або іншому прохолодному місці.
Смак у такого ласощі виходить чудовий, незважаючи на швидкість його приготування. Приємного вам апетиту!
- Смородина чорна - 500 грам
- Цукор - 350-400 грам
- Перець рожевий - 1 Чайна ложка
1) Отже, перебираємо ягоди і гарненько їх промиваємо, потім відкидаємо на друшляк. Як тільки смородина підсохне, перекладаємо її в посуд об'ємом не менше 2, 5 літрів і засипаємо цукром, перемішуємо все і залишаємо на годинку.
2) За цей час ягода пустить сік, і ми можемо приступити до приготування варення. Включаємо на мікрохвильовці найпотужніший режим і відправляємо в неї ємність зі смородиною, доводимо до кипіння, дістаємо і перемішуємо все.
3) Тепер знову ставимо варення в піч на 2 хвилини, після чого знову дістаємо його, додаємо перець, перемішуємо і відправляємо в мікрохвильовку вже на 5-8 хвилин.
4) варення готове, тому ми розливаємо його по стерилізованим баночках, а коли воно охолоне, закриваємо банки щільно кришками. Зберігаємо варення в холодильнику або іншому прохолодному місці.
Смак у такого ласощі виходить чудовий, незважаючи на швидкість його приготування. Приємного вам апетиту!